David Gilmour eind juli naar Tienen

David Gilmour -de stem en gitaar van het legendarische Pink Floyd-komt volgende zomer naar België. Zijn “Rattle That Lock World Tour” houdt op woensdag 27 juli en donderdag 28 juli halt in Tienen. De prachtige Grote Markt zal het decor vormen van een show vol klassiekers en visuele hoogstandjes. Per concert zijn amper 10.000 tickets beschikbaar. De ticketverkoop voor deze unieke concerten start op vrijdag 5 februari om 10u.

David Gilmour heeft met Pink Floyd muziekgeschiedenis geschreven. Onder andere ‘Dark Side Of The Moon’ en ‘Wish You Were Here’ zijn echte classic albums, mijlpalen die voor heel veel artiesten van nu van zeer grote betekenis zijn. De teller verkochte Pink Floyd albums staat op meer dan 250 miljoen. Gilmour is een van ’s werelds beste gitaristen. Zijn weemoedig gitaarspel is herkenbaar, een ware streling voor het oor.

In het najaar van 2015 verscheen “Rattle That Lock”, Gilmour’s 4de solo-album. De meeste teksten op het album zijn van de hand van schrijfster Polly Samson -ook mevrouw Gilmour, voor de productie stonden David Gilmour zelf en Roxy Music’s Phil Manzanera in. Het klinkt vertrouwd in de oren. Nieuwe dimensies worden toegevoegd. “Rattle That Lock” bevat pareltjes. Geen wonder dat het meteen na release goed was voor de toppositie in de Belgische album charts.

Om de release luister bij te zetten, trad Gilmour in het najaar al een aantal keer op. De “Rattle That Lock Tour” loopt ook in 2016 door en brengt David Gilmour eindelijk opnieuw naar België. Solo trad hij hier één enkele keer op, in 1984. Met Pink Floyd concerteerde hij meermaals in ons land. Al dateert ook dat laatste concert alweer van september 1994 in Werchter. Eind juli 2016 staat David Gilmour twee avonden op rij op de mooie Grote Markt van Tienen. De Brit brengt zijn nieuw werk mee en pakken Pink Floyd klassiekers. Een lust voor ogen en oren zal het zijn. Tot twee keer toe. Muziekliefhebbers -groot en klein, jong en ouder- noteren de data met stip in de agenda.

De ticketverkoop voor beide concerten start op vrijdag 5 februari om 10 u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Ticketprijzen* als volgt: golden circle: 104,5 euro per ticket, balcony: 98,5 euro per ticket, general admission: 67,5 euro per ticket. Per persoon kunnen maximaal 4 tickets worden aangekocht. Er zijn slechts 10.000 tickets per concert beschikbaar. (*De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten.)

http://www.davidgilmour.com
Sony Music

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

The Flaming Lips :: Flowers of Neptune 6

In hun nieuwe clip bij het uitstekende ‘Flowers of...

Roger Waters :: Is This The Life We Really Want?

“Een behoorlijk goeie vervalsing”, zo omschreef Roger Waters ooit...

The Claypool Lennon Delirium :: Monolith of Phobos

Wanneer Les Claypool met nieuw werk op de proppen...

DIT WAS 2015: Roger Waters :: ”Het is boeken toe voor ‘The Wall”

De hele maand december blikt enola terug op het...

Pink Floyd :: The Endless River

Vergelijkt u even de toon van volgende uitspraken. Roger...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in