Krijgt AB zijn eigen Le Guess Who?

Kurt Overbergh, artistiek directeur van de AB, heeft naar aanleiding van Le Guess Who? laten vallen dat AB volgend jaar uitpakt met een gelijkaardig festival.

“Eerlijkheid siert. Soms. Zegt men. Kijk: de Brusselse AB start in ’16 een nieuw festival genaamd BRDCST. Een avontuurlijke meerdaagse waarbij muzikale grenzeloosheid centraal staat. En dat festival is volop geïnspireerd door de muzikale programmatorische durf van Le Guess Who? en Incubate” , klinkt het op de blog van Overbergh op de AB-site.

Wordt een opvolger van Domino? Eerder al waren er geruchten dat de zaal met een opvolger voor dat meerdaags gebeuren zou uitpakken. Het festival dat zich richtte op vernieuwende en avontuurlijke acts stopte er in 2011 na vijftien edities mee. ”Mijn lips zijn nog even sealed”, zegt Overbergh daarover benaderd, en hij voegt er aan toe: “Snel meer!”

Er broeit in ieder geval wat in België, want ook De Kreun en Festival van Vlaanderen Kortrijk kondigden al aan samen te werken in een nieuwe genre-overschrijdende muziekorganisatie. “We zijn bijzonder verheugd over de gesprekken rond een Belgische tegenhanger van het tegendraadse festival Incubate”, kondigde Tom Vangheluwe, artistiek directeur van De Kreun, eerder aan. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Chris Isaak

Xink

Eefje De Visser

BADBADNOTGOOD

Interpol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in