Les Ardentes blijft nog even in Parc Astrid

In tegenstelling tot eerdere berichten blijft het Luikse festival Les Ardentes ook volgend jaar in Parc Astrid.

“We bereiden een mogelijke verhuis naar een nieuwe locatie al meer dan twee jaar voor”, kondigde Gaëtan Servais aan tijdens een persconferentie, ruim een half jaar geleden. “Sinds de eerste editie in 2006 is het festival gegroeid op alle gebieden. In minder dan tien jaar is het budget verviervoudigd van 1 miljoen naar 4 miljoen en zijn ook de bezoekersaantallen in stijgende lijn blijven gaan van 25.000 tot 76.000 muziekfanaten tijdens de jongste editie. We willen blijven investeren in de affiche, het comfort van de artiesten en dat van de festivalbezoekers. Om aan die vraag te voldoen, zijn we in gesprek met de lokale autoriteiten om een nieuw festivalterrein te vinden op het grondgebied van stad Luik. Idealiter gaat het om 2 keer 20 hectare, die ons in staat zou stellen om de podia aan de kant te plaatsen, en ook voldoende ruimte te voorzien voor camping en parking. Een nieuwe locatie vinden is niet makkelijk, maar we maken ons sterk dat we tegen het einde van 2015 onze nieuwe locatie voor de editie van 2016 kunnen aankondigen”, klinkt het.

Die nieuwe locatie laat nog even op zich wachten, zo blijkt, want ook volgend jaar zal het Luikse festival in het sfeervolle Parc Astrid langs de oevers van de Maas plaatsvinden en wel van 7 t/m 10 juli. De eerste namen en de start van de ticketverkoop mogen we binnenkort al verwachten.

Alle info: www.lesardentes.be.

http://www.lesardentes.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in