The Portuguese Connection (2015) :: De weelde van de Portugese improvisatie

De dingen die we ons soms in het hoofd halen. Het was geen crush van de laat-alles-halsoverkop-vallen-soort, maar een spontane sympathie die overging in een comfortabele vertrouwdheid en gestaag uitgroeide tot een steeds dieper genestelde liefde. Ja, de moderne Portugese freejazz en vrije improvisatie heeft intussen ons hart gestolen. Dat, gecombineerd met het feit dat de voorbije maanden een schier eindeloze stroom goede tot geweldige platen opleverden, leidde ertoe dat we er meteen een weekevenement van gemaakt hebben. Inderdaad: vijf dagen lang leiden we u langs een uitgebreide selectie Portugees moois.

Via deze pagina beland u bij de vijf delen:

Deel 1: drie internationale kwartetten: Amado/McPhee/Kessler/Corsano met This Is Our Language, het kwartet rond Hugo Carvalhais met Grand Valis, en Chamber 4 van het viertal Marcelo dos Reis, Théo & Valentin Ceccaldi en Luis Vicente.

Deel 2: Twee kleine labels uit Coimbra: Happy Meal van What About Sam, Lisbon Connection van Levin/Lopes/Faustino/Ferrandini en Day One van Zingaro/Mitzlaff/Viegas/Rosso verschenen bij JACC, terwijl Concentric Rinds van Marcelo Dos Reis en Angélica V. Salvi verscheen bij het nieuwe Cipsela Records.

Deel 3: met centrale figuur Gonçalo Almeida. Releases van zijn trio met van Martin van Duynhoven en Tbias Klein, het kwartet Tetterapadequ, het beuktrio Albatre en het duo met Rutger Zuydervelt.

Deel 4: RED Trio & Casa Futuro. Drie releases van RED Trio – Rodrigo Pinheiro, Hernani Faustino -, waarvan eentje met twee Poolse kompanen. En dan het album dat Ferrandini opnam met Pedro Sousa en Johan Berthling.

Deel 5: Susana Santos Silva & Earnear. De trompettiste Santos Silva met een kwartet uit Porto en dan nog eens in trio met Torbjörn Zetterberg en Hampus Lindwall. Als uitsmijter een schoontje van kamertrio João Camões, Rodrigo Pinheiro & Miguel Mira.

Release:
2015

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Gabriel Ferrandini :: Volúpias

Het voorbije decennium is drummer Gabriel Ferrandini uitgegroeid tot...

José Lencastre Nau Quartet :: Eudaimonia

Niet lang na Fragments Of Always (2017) kwam altsaxofonist...

Rodrigo Amado, Joe Mcphee, Kent Kessler & Chris Corsano :: A History Of Nothing

Alles verkeert nog in een winterslaap, en dat is...

BRAND! Festival :: 22 + 23 november 2018, Kunstencentrum Nona, Mechelen

Portugal, land van gegrilde sardines, fado, saudade en al...

Motion Trio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in