Eerste namen Eurosonic Noorderslag 2016

Eurosonic Noorderslag kondigt de eerste groep namen aan van acts die zullen optreden op de 30ste editie van Europa’s belangrijkste muziekconferentie en showcasefestival. De volgende 30 namen werden geselecteerd in samenwerking met 27 radiostations, uit 25 landen, die lid zijn van de European Broadcasting Union (EBU), partner van Eurosonic Noorderslag:

België vaardigt Alice On The Roof (RTBF / Pure FM) en Tout Va Bien (VRT / Studio Brussel) af. Onze noorderburen doen hetzelfde met Kovacs en Pauw. Verder geven ook Holographic Human Element, K-Ross, De Underjordiske, Alle Farben, Trad.Attack!, Katéa, Tom Fire, Ocho Macho, The Academic, Sacri Cuori, The Big Bluff, Scarred, Bingagroove, Ary, HVOB, Da Chick, Ti, La M.O.D.A., VR / Nobody, NAO, Violet Skies, Axel Flóvent, The Chikitas, Bastian Baker, Elias en Dolores Haze present.

De European Broadcasting Union (EBU) is ’s werelds grootste samenwerkingsorganisatie van publieke omroepen. Net als andere jaren zal de EBU vanaf Eurosonic Noorderslag radiouitzendingen maken die in verschillende Europese landen worden uitgezonden. Vorig jaar werd de EBBA tv-show door 16 publieke omroepen, aangesloten bij de EBU, uitgezonden.

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood, Seinabo Sey en Vök.

Alle info: www.eurosonic-noorderslag.nl.

http://www.eurosonic-noorderslag.nl

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Ik Zie U Graag geeft eerste namen prijs

Met gepaste trots presenteert Mezz vandaag de eerste vier...

Tout Va Bien

Tout Va Bien en The Lighthouse op Suikerrock

Suikerrock kondigt twee nieuwe acts aan voor zaterdag 29...

Tout Va Bien :: ”Ik ga mezelf niet vastpinnen in één hoek”

"Eens zien of ik dat kan", dacht Jan Wouter...

Tout Va Bien 1 :: Yvan Et La Banquière (Robert & Clément)

De Franse romancier Denis Robert waagt zich aan een...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in