Joanna Newsom duikt opnieuw op

Heel even dachten we haar kwijt te zijn aan Hollywood, maar niets blijkt minder waar: vijf jaar na het mastodontische Have One On Me komt Joanna Newsom op de proppen met haar vierde plaat Divers. Die zal op 23 oktober uitgebracht worden door Drag City.

Eerste vaststelling: ondanks vijf jaar relatieve radiostilte laat Newsom nu geen enorme hoeveelheid songs los. Divers zal bestaan uit elf songs (zie de tracklist hieronder) en blijkt op een enkele CD-schijf (ofwel twee LP’s) te passen. Van die elf songs werd meteen eerste single “Sapokanikan” met video en al op het net gepleurd. Die video werd geregisseerd door Paul Thomas Anderson, in wiens film Inherent Vice Newsom onlangs nog een niet onbelangrijke rol had, en toont Newsom die al zingend door New York struint.

Label Drag City laat weten dat Divers de draad weer zal opnemen waar Have One On Me hem vijf jaar geleden liet liggen. Te oordelen naar “Sapokanikan” lijkt dat inderdaad waarschijnlijk: de song, aangedreven door piano en onder meer opgeleukt met percussie- en blokfluitarrangementen, beweegt zich opnieuw wars van traditionele songstructuren en vermengt zulke invloeden als Randy Newman, barok en Joni Mitchell. De teksten blijven even cryptisch als altijd. Als u het legertje interpreten wil aanvullen, kan u alvast de song beluisteren in de hieronder gelinkte video.

Tracklist Divers

 1. Anecdotes
 2. Sapokanikan
 3. Leaving the City
 4. Goose Eggs
 5. Waltz of the 101st Lightborne
 6. The Things I Say
 7. Divers
 8. Same Old Man
 9. You Will Not Take My Heart Alive
 10. A Pin-Light Bent
 11. Time, As a Symptom

Bekijk hier de video van “Sapokanikan”:

http://www.dragcity.com/products/divers
V2

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

Inherent Vice

Met het verdwaasde hoofd in een dikke, zoete wietwolk,...

Joanna Newsom brengt nieuwe muziek uit na 5 jaar

Joanna Newsom werkt aan een opvolger voor het alweer...

Joanna Newsom

Zes dingen die u moet weten voor u naar een...

Joanna Newsom :: 13 maart 2012, AB

Neen, Joanna Newsom heeft geen nieuwe plaat uitgebracht, noch...

Joanna Newsom + Roy Harper

Mochten er ooit vrouwen uit de hemel dalen met...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in