Nieuwe namen bij Couleur Café

Al sinds 2006 zet Couleur Café Belgisch talent in de kijker via het Wanted!-label. De voorbije 9 jaar kregen meer dan 65 groepen en 35 DJ’s via deze weg de kans om in professionele omstandigheden op een van de podia te debuteren en zo hun carrière op gang te trappen. Onder hen namen die nu bekend in de oren klinken, zoals Puggy, Selah Sue en Coely. Naast dat jonge, Belgische talent tekent Couleur Café nog 3 nieuwe namen.

De voorbije jaren deed Couleur Café de Wanted!-oproep met de hulp van Poppunt en hun vi.be-platform. Om geen enkel muzikaal pareltje te laten schieten, pakt de festivalorganisatie het dit jaar anders aan. Via een proactievere aanpak waarbij ze zelf de concertzalen en festivals afschuimden op zoek naar de meeste beloftevolle acts van het land, kwamen ze uit bij de be.focus selectie. Echt waardevolle muziek ontdekt men immers live en niet via een dossier op een bureau.

Met het vernieuwde be.focus label wil Couleur Café zijn artiesten ook effectiever promoten, zowel in binnen- als buitenland. Zo volgt er onder meer een uitwisselingsproject met het Nederlandse festival Rotterdam Unlimited, die Belgische acts op hun affiche zullen zetten. Ook via het internationale festivalnetwerk DeConcert zullen be.focus artiesten hun eerste stappen zetten op de buitenlandse muziekmarkt.

De acht geselecteerden van 2015 geven een mooi overzicht van het diverse en boeiende Belgische muzieklandschap. Vandaag bevestigt Couleur Café vijf nieuwe acts, namelijk Fùgù Mango meets Binti, GLÜ, Pucho Diaz, AKS en STIKSTOF.

Net als vroeger komt er ook een uitgebreide Belgische DJ-selectie: hiervoor werkt Couleur Café dit jaar samen met 22Tracks. Deze streamingsite is de voorbije jaren uitgegroeid tot the place to be voor elke muziekliefhebber die graag de interessantste en opwindendste nieuwe releases kent. De be.focus/22Tracks-DJ’s zullen in de Clandestino en Mamafoufou bars ten dans spelen.

Naast alle reeds vernoemde parels, staan er natuurlijk ook klinkende Belgische namen op Couleur Café: Arsenal, The Magician, LeFtO, Starflam en – net bevestigd – ex-Wanted!-lieveling La Chiva Gantiva (lichting 2010) die ondertussen in binnen- en buitenland hoge ogen scoren.

Vorige vrijdag kondigde Couleur Café via zijn social media weer 2 nieuwe namen aan voor vrijdag 3 juli, namelijk Crystal Fighters en Kavinsky (dj set). De affiche is nu bijna helemaal rond. De laatste namen en de line-up per podium mag u binnenkort verwachten.

Couleur Café vindt plaats van 3 t/m 5 juli in Tour & Taxis te Brussel met o.a. Groundation, Israel Vibration, Wyclef Jean, Tarrus Riley, Collie Buddz, Milky Chance, Wu-Tang Clan, Caravan Palace, Cypress Hill, Xavier Rudd and The United Nations en Buraka Som Sistema. Alle info: www.couleurcafe.be.

http://www.couleurcafe.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Crystal Fighters

Opnieuw 20 namen erbij voor Pukkelpop

Onder het motto "blijven gaan" lanceert Pukkelpop ook vandaag...

PUKKELPOP: Crystal Fighters :: ”Af en toe wat afstand nemen van alles waar je mee bezig bent, dat is erg belangrijk”

Een bumpersticker voor sommigen, een levensmotto voor anderen. Make...

Babeshadow + No Ceremony + Crystal Fighters :: 22 mei 2013, AB

Beginnende bands moeten elkaar steunen. Dat dachten de leden...

Crystal Fighters :: Cave Rave

In tijden van crisis viert creativiteit hoogtij. Dat lijkt...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in