Gent Jazz met Van Morrison en Neneh Cherry

Gent Jazz Festival voegt met o.a. Van Morrison, Neneh Cherry, en Laura Mvula een nieuwe reeks namen toe aan zijn affiche en lijkt steeds meer klaar voor deze zomer.

Van Morrison is zonder de twijfel de opvallendste nieuwe naam. De legendarische Noord-Ier sluit op vrijdag 17 juli af als headliner. Diezelfde avond concerteert ook Ginger Baker Jazz Confusion. Baker werd eind jaren ’60 wereldberoemd met zijn band Cream. In het huidige kwartet Jazz Confusion komen alle invloeden uit zijn carrière samen, gaande van jazz, rock, latin en afro-beat. Flying Horseman, de band rond spilfiguur Bert Dockx (o.a. ook Dans Dans) bespeelt die dag de Garden Stage, het tweede podium van het festival.

Neneh Cherry vervolledigt het programma op 18 juli. De Zweedse is reeds decennialang een voorname figuur binnen de Britse urban scene en blijft zichzelf heruitvinden, ditmaal in samenwerking met het elektronica-duo RocketNumberNine. Eerder al werden Gregory Porter, Snarky Puppy, STUFF., GoGo Penguin en BRRZVLL aangekondigd voor deze dag.

De jonge Britse Laura Mvula, die een mix brengt van soul, jazz en gospel, vervoegt op donderdag 16 juli de reeds eerder aangekondigde groepen Rodrigo y Gabriela, Gary Clark Jr. en Nordmann. Ignatz, het alter ego van Bram Devens krijgt drie sets op de Garden Stage.

Het programma op woensdag 15 juli met de Française Zaz wordt aangevuld met de Belgische bands Little Dots en Isolde Lasoen haar Isolde et les Bens XL.

Gent Jazz is er van 10 t/m 19 juli. Alle info: www.gentjazz.com.

http://www.gentjazz.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Van Morrison

Van Morrison

Gent Jazz pakt uit met Kate Tempest en Nils Frahm

Na de levende legendes Sting (uitverkocht) en Van Morrison,...

Van Morrison :: Three Chords And The Truth

Een rustige oude dag is niet aan Van Morrison...

Van Morrison :: Versatile

Hoezo, “het rustig aan doen”? Twee maanden. Zoveel tijd zit...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in