Ex-bassist Amatorski begint platenlabel

België heeft er een nieuw muzieklabel bij onder leiding van Amatorski-bassist Hilke Ros: 1M Records. Het label zal vooral online actief zijn en focust zich op de directe relatie tussen artiest en fan.

“Na een bezoekje aan het charmante Zwitserse ‘One Of A Million Musikfestival’ groeide het idee om de filosofie van het festival te laten doorgroeien in de vorm van een nieuw muzieklabel”, aldus Ros van het nieuwe label. ” het festival is een waar paradijs voor muziekliefhebbers. Het is een plaats waar nieuw en jong talent van over de hele wereld in de kijker wordt gezet.” Headliners van de afgelopen jaren waren onder andere Poliça, Efterklang en Nils Frahm. Ook Belgische bands zoals YellowStraps en Blackie and the Oohoos speelden al op het festival in Baden.

“Ik voelde dat er vanuit internationale muziekcommunity’s vraag was naar muziek met een randje”, zegt Ros. “Samen met de Zwitserse agent en festivalorganisator Nik Fischer van OOAM besloten we 1M Records op te richten.” 1M Records willen focussen op luisteraars zoals die van het OOAM en het Studio Brusselprogramma Duyster en gaan voor artiesten die wat onder de radar blijven.

Doel van het label is simpel: een brug bouwen tussen die verschillende muziekcommunity’s door gebruik te maken van de hedendaagse digitale middelen. Ze willen inzetten op de directe relatie tussen artiest en fan door het bijvoorbeeld mogelijk te maken rechtstreeks muziek te kopen via de website van een bepaalde artiest.

Het nieuwe label begint alvast met twee getekende acts: U.V., een duo uit Manchester en het Belgische Yellowstraps, dat al eerder een ‘most promising artist’ Redbull Elektropedia award in de wacht sleepte.

http://www.1mrecords.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in