Violent Femmes is terug en snakt naar liefde

Vijftien jaar na Freak Magnet keert Violent Femmes terug, en het is niet gewoon voor een kortstondige reünietour. De nieuwste EP komt uit in april, maar sinds kort kan je al luisteren naar “Love Love Love Love Love”.

De nieuwe single “Love Love Love Love Love” werd opgenomen op ouderjaarsavond in Hobart, Tasmanië, als resultaat van een kleine reünie op Coachella, een langere tour met de drummer van Dresden Dolls en een groot laatste optreden in Sydney Opera House. Na vijftien jaar stilte krijgen we alvast één heel herkenbare song te horen, met een vrij aanwezige trombone als enige toevoeging aan de typische sound van Violent Femmes. Het nummer brengt een ode aan echte romantiek en goede ouderwetse liefde.

De EP Happy New Year komt uit op 18 april en zal gedrukt worden op champagnekleurige vinyl als een beperkte oplage voor Record Store Day. Deze zomer touren de Femmes met Barenaked Ladies doorheen de Verenigde Staten, maar er is nog geen zekerheid van een tour in Europa. Luister hieronder naar “Love Love Love Love Love”.

http://www.vfemmes.com
http://www.soundcloud.com/officialviolentfemmes

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Violent Femmes :: We Can Do Anything

Sommige artiesten groeien nooit op. Je hebt er die...

Violent Femmes :: 7 juni 2006, AB

Het is intussen al even geleden dat de Violent...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in