De universele thema’s van Sun Kil Moon

Of de titel van Sun Kil Moons nieuwste album (hoe productief kan een mens zijn), Universal Truths de lading dekt, valt nog maar af te wachten. Na het überopenhartige Benji verwachten we eigenlijk dat dit opnieuw hoogstpersoonlijke pagina’s uit Kozeleks melancholieke dagboek zijn. Met andere woorden: universeel, schmuniverseel. Als we de vooruitgestuurde single “The Possum” als staalkaart gebruiken, wordt het nieuwe album nog een dolle rit.

Zullen we een lijstje maken? Benji, een twee- of drietal live-albums en een kerstalbum Sings Christmas Carols, dat was 2014 voor Sun Kil Moon en Mark Kozelek. In vergelijking daarmee is 2015 een lentezuchtje, een single (“The Possum”) die in april zou moeten uitkomen en pas in juni een nieuwe plaat. Kozelek doet het dus rustig aan. “The Possum” was een acht minuten lang epos met verschillende secties, instrumentale passages en meer tempowisselingen dan de gemiddelde rit in de Ronde van Frankrijk. Het nummer ging over een dag in het leven van Kozelek: een stervende buidelrat, een ritje naar een metal-concert (met een schreeuwende Kozelek) en muze Caroline. Met titels als “With A Sort Of Grace I Walked To The Bathroom To Cry” kunnen we waarschijnlijk nog meer ruwe schoonheid verwachten.

Veel informatie buiten het feit dat het album vorig jaar en dit jaar werd opgenomen in San Francisco en Hoboken (vermoedelijk Hoboken, VS, niet Antwerpen), is er niet bekend. Spelers van dienst deze keer zijn Mark Kozelek en Benji drummer Steve Shelley, die u misschien ook wel kent van Sonic Youth. Of er ook nog andere muzikanten meespelen, is niet bekend. Hoe dan ook, voor wie de zomer niet al te vrolijk wil beginnen, ligt er vanaf 2 juni een cd en later in het jaar een LP in uw favoriete platenwinkel op u te wachten met een verlaten telefooncel als prozaïsche hoes.

  1. The Possum
  2. Birds Of Flims
  3. With A Sort Of Grace I Walked To The Bathroom To Cry
  4. Garden Of Lavender
  5. Cry Me A River Williamsburg Sleeve Tattoo Blues
  6. Ali/Spinks 2
  7. Little Rascals
  8. This Is My First Day And I’m Indian And I Work At A Gas Station

“The Possum” kan u hier beluisteren:

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Mark Kozelek :: Mark Kozelek

Dat Mark Kozelek van Sun Kil Moon de laatste...

Absolutely Free Festival strikt internationale toppers

Absolutely Free Festival voegt vandaag zeven lekkere namen toe...

Mark Kozelek with Ben Boye and Jim White :: Mark Kozelek with Ben Boye and Jim White

Toegegeven: we hebben er (te lang) over getwijfeld of...

Sonic City :: 11-12 november 2017, Depart (Kortrijk)

Voor de tiende editie van Sonic City mocht Thurston...

Jesu / Sun Kil Moon :: 30 Seconds To The Decline Of Planet Earth

Dat het een dikke boterham was, die laatste dubbelaar...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in