John Coffey :: The Great News

82834583

De heren van John Coffey zijn met The Great News toe aan hun derde langspeler en helemaal klaar om ook buiten Nederland potten te breken.

Single “Broke Neck” beloofde al veel goeds en The Great News toont zich dan ook meteen een waardige opvolger voor doorbraakplaat Bright Companions. John Coffey bruist nog steeds van energie en de liefhebbers van meebrulbare punkrock met een stevige scheut rock ‘n roll zitten goed voor een feestje van begin tot eind.

Refused en At The Drive-in blijven overduidelijke referentiepunten maar John Coffey hecht veel waarde aan een oerdegelijk refrein dat zich meteen laat meezingen of -brullen en onderscheidt zich zo moeiteloos van een hele resem tijdsgenoten met dezelfde helden. Om nog te zwijgen van de talloze, niet voor de hand liggende genres die binnensluipen in de nummers en voor de nodige variatie zorgen. Zo begint “Heart Of A Traitor” met een jazzy trompetintro die, net voor het feest echt losbarst, nog even transformeert in vrolijke mariachi. In “Eagle Chasing Flies” is het dan weer een foute hardrock gitaarsolo die buiten de lijntjes kleurt. Dergelijke ingrepen tonen des te meer dat John Coffey graag alle registers opentrekt en liever over the top gaat dan te vervallen in kleurloos lawaai.

Ook producer Matt Goldman (Underoath, The Chariot) heeft ervoor gezorgd dat het geluid van de band een perfecte mix bewaart tussen rauwe energie en gelaagde subtiliteit waarin geen enkel detail verloren gaat. De geweldige samenzang van de vijf muzikanten komt zo voluit tot zijn recht, zelfs wanneer er om ter hardst geschreeuwd wordt. Nu, Bright Companions had ook al een potige sound, toch is The Great News op dit vlak nog een stevige stap voorwaarts.

Om heel eerlijk te zijn hadden we stiekem nog gehoopt op een even geniale vondst als het jennende kinderkoor dat van “Featherless Redheads” zo’n geweldige kopstoot maakte, maar we blijven een beetje op onze honger zitten. Maar we voelen ons ook al meteen schuldig voor dat gezeur want The Great News blijft een energiebommetje dat vooral doet uitkijken naar John Coffey waar ze thuishoren: bruisend op een podium.

Nederland was al een tijdje bekend met de stevige livereputatie en op 26 februari komen deze luidruchtige noorderburen de grens over om vakkundig de AB club af te breken. Enkel als u allergisch bent voor foute snorretjes heeft u een geldig excuus om daar niet aanwezig te zijn.

7.5
Release:
2014
http://www.johncoffey.nl/
V2

verwant

John Coffey

John Coffey

John Coffey, Typhoon en meer voor Noorderslag

Het Nederlandse luik van het dubbelfestival Eurosonic Noorderslag krijgt...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in