Gent Jazz pakt uit met Tony Bennett & Lady Gaga

Met een uniek duo-concert van Tony Bennett & Lady Gaga op 12 juli kondigt Gent Jazz Festival vandaag de eerste namen aan voor de editie 2015.

De samenwerking tussen Tony Bennett & Lady Gaga is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Bennett, de legendarische jazz crooner, en Lady Gaga, een popicoon in de ware zin van het woord. Tony Bennett zag Lady Gaga aan het werk op een liefdadigheidsconcert. Bennett vroeg haar om een duet op te nemen voor zijn album ‘Duets II’. Ondanks een leeftijdsverschil van 60 jaar klikte het meteen tussen hen en het idee rijpte om samen een album op te nemen. Dit resulteerde in het eerder dit jaar verschenen album ‘Cheek To Cheek’ met jazz standards. Ter promotie van dat album stonden ze enkele maanden terug nog op de Brusselse Grote Markt voor een mini-concert, toen hun beide tourschema’s hen toevallig op dezelfde dag in Brussel brachten.

Behalve het duo Bennett-Gaga speelt op 12 juli ook de Amerikaanse pianist Bill Charlap met zijn trio. Charlap werkte in het verleden meermaals samen met Tony Bennett. Hij mag met zijn trio graag grossieren in de Amerikaanse mainstream jazz waarbij het American Songbook als leidraad geldt. Ook op 12 juli brengt het Stéphane Belmondo Trio een ode aan trompettist Chet Baker met zijn project ‘Love For Chet’. Belmondo’s eerbetoon aan Baker verschijnt in het voorjaar van 2015 op cd.

Al jaren zet Gent Jazz Festival in op het verhogen van het comfort en de concertbeleving van de bezoekers en op de kwaliteit van geluid, cateringaanbod, aankleding festivalterrein… Traditioneel bestaat het festival uit dagen met zittende concerten en dagen met staande concerten. Vanaf editie 2015 zal het festival voor de dagen met zittende concerten voorzien in gegarandeerde en genummerde zitplaatsen en werken met prijzen in verschillende categorieën.

Meer namen voor Gent Jazz Festival worden later aangekondigd. De ticketverkoop voor deze ‘special night’ zondag 12 juli start vrijdag 5 december om 10.00u.

Gent Jazz is er van 10 t/m 19 juli. Alle info: www.gentjazz.com.

http://www.gentjazz.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in