Geen ‘Restriction’ op aantal platen voor Archive

Het is nog maar van mei 2014 geleden dat Archive zijn laatste cd/filmproject Axiom uitbracht, maar de groep heeft duidelijk niet stil gezeten. Naast een nieuwe cd kondigde de Londense groep meteen ook drie nieuwe singles en een grote Europese tour in 2015 aan.

Dat Archive nog steeds moeilijk voet aan wal krijgt in eigen land is en blijft vreemd, maar in Europa en zeker in Frankrijk blijven ze het goed doen. Met hun vorige plaat en filmproject Axiom wisten ze ook tot in Amerika door te dringen waar ze geselecteerd werden voor het Sundance Film Festival. Het aankomende Restriction is ondertussen het tiende studioalbum van de groep en de band is er zelf alvast behoorlijk enthousiast over. Darius Keeler: ̎We wilden een album maken met 12 individuele en verschillende nummers, allemaal ontstaan op dezelfde plek maar tegelijkertijd muzikaal divers en uniek. (…) Ik kan niet wachten om ze te delen met de mensen die er het meest toe doen. ̎

Dat de cd inderdaad zeer divers zal aandoen bewijzen de drie singles ̎Feel it ̎ , ̎Black And Blue ̎ en ̎Kid Corner ̎die Archive alvast losliet. Waarom drie in één keer? Keeler: ̎Onze bedoeling was een album te maken waarop elk nummer even sterk was als het nummer daarvoor, met als gevolg dat we de focus niet op maar één single wilden leggen.” Het album zelf werd geproducet door oude bekende Jerome Devoise, die het merendeel van hun cd’s producete, en Archive zelf.

De start van de Restriction tour wordt gegeven op 20 februari in Amsterdam, waarna Archive de rest van Europa en het Verenigd Koninkrijk zal aandoen. En uiteraard, ook Brussel mag daar niet in mankeren. Woensdag 25 februari zal Archive in de AB staan. Naast een live set zal voor het optreden ook telkens de film Axiom vertoond worden. Een serieuze dosis Archive dus op één avond. De ticketverkoop start op 24 oktober.

Feel It:

<>

Black & Blue:

<>

Kid Corner:

<>

www.archiveofficial.com
https://www.facebook.com/ArchiveOfficial?fref=ts
[PIAS]

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Het beste van Dour volgens enola

Dit weekend, zoals elk jaar rond deze tijd, zou...

16 Nieuwe namen voor Rock Werchter

De affiche van Rock Werchter 2020 krijgt stilaan vorm....

Archive :: 1 november 2015, Het Depot

Strak, maar tegelijkertijd ook erg gespannen. Begeesterd, maar toch...

Archive :: 25 februari 2015, AB

"Het is een collectief, géén band", zo verbeterde Archive-baas...

Archive :: ”Ik heb het gehad met die oeverloze het-is-een-trip conceptplaten”

Alweer staat Archive deze week voor twee uitverkochte AB's....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in