ENOLA VI.BE: Golden Noo$e

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Golden Noo$e.

Oei, Enola was in slaap gesukkeld en moet twee maanden inhalen op vi.be. Hoe we dan toch wakker zijn geworden? De opmerkelijke trap van Golden Noo$e heeft ons eens goed dooreen geschud. Toegegeven, wij hebben onze hiphop nogal graag op klassieke wijze met breakbeats en jazz samples, maar deze resoluut hedendaagse interpretatie kan ons ook behoorlijk bekoren. De invloed van zulke acts als Odd Future en Joey Bada$$ is groot, net als de sound van Apex Rise. Vooral “Us”, opener van de recente ep Pale, maakt indruk met zijn donkere synthgolven en ratelende drums. Ook elders is het vooral de productie die indruk maakt. Golden Noo$e toont zich weliswaar ook een behoorlijk begenadigd mc, maar we weten niet zo goed wat we moeten denken van die constant omlaag gepitchte vocals. Anderzijds werkt het wel met de duistere sound die wordt opgebouwd, dus geen klachten.

http://goldennoose.bandcamp.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in