Geen Oasisreünie, wel nieuwe Noelplaat voor Gallaghers

Jammerlijk nieuws: er komt geen Oasis-reünie op Glastonbury. Als Noel Gallagher de heilige grond van Glastonbury al zou betreden, dan zal het met zijn High Flying Birds zijn en nieuwe plaat Chasing Yesterday.

Fans van Noel Gallagher, gewezen gitarist en songwriter van Oasis, zaten gisteren gekluisterd aan hun computer want op Facebook vond er Q&A plaats met de singer-songwriter waarvan duidelijk groot nieuws werd verwacht. De geruchten dat er een Oasis-reünie zou plaatsvinden op Glastonbury werden echter onmiddellijk ontkracht. Hoewel hij de laatste tijd inderdaad meer optrekt met Beady Eye – de groep rond zijn broer Liam – blijft die zogenaamde reünie toch een utopie. Wel bevestigde hij de komst van een tweede soloplaat met zijn High Flying Birds.

Dat Chasing Yesterday – opvolger van zijn titelloze debuut uit 2011 – wordt verwacht begin maart. Voor deze nieuwe plaat werkte Gallagher onder andere samen met voormalig Smiths-gitarist Johnny Marr. Het is ook het eerste album dat volledig door Gallagher zelf geproducet is. Ook zijn er geruchten dat er een onafgewerkte Oasis-song op het album zou staan. Wat wel met zekerheid kan gezegd worden, is de komst van de nieuwe single “In The Heat Of The Moment”. Voor dit nummer liet Gallagher zich naar eigen zeggen inspireren door een documentaire die hij zag over astronauten.

Na de release van de plaat start Noel Gallagher met een Europese tournee. Ook in België zal hij te zien zijn, want op 22 maart spelen Gallagher en zijn birds in de AB te Brussel. Ticketverkoop start vrijdag 17 oktober om 11 uur op de AB-website .

“In The Heat Of The Moment”:

(ld)

http://www.noelgallagher.com
Pias

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Hear Hear 2022 :: Bompa in zijn reservaat

De podia stonden er toch al, dus waarom ook...

Liam Gallagher

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

Liam Gallagher

16 Nieuwe namen voor Rock Werchter

De affiche van Rock Werchter 2020 krijgt stilaan vorm....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in