Alison Moyet vervolledigt affiche Suikerrock

Alison Moyet, de Britse superster met de zo kenmerkende bluesy altstem, is de laatste toevoeging aan het Suikerrock-programma van zondag 3 augustus. De line-up van het hoofdpodium is hiermee afgerond.

Alison Moyet, dochter van een Franse vader en Britse moeder, startte haar muzikale carriére op 16 jarige leeftijd in lokale punk groepjes. Ze was amper 21 jaar toen ze in 1982 samen met ex-‘Depeche Mode’ toetsenist Vince Clarke het elektropopduo Yazoo vormde. De combinatie van de koude synthesizers en de soulvolle stem van Alison was een revolutie in de Britse dansmuziek. Totaal onverwacht werd het een wereldwijd succes, en scoorden ze gigantische hits met o.a. ‘Don’t Go’, ‘Situation’, ‘Nobody’s Diary’ en vooral ‘Only You’. Hun album ‘Upstairs At Eric’s’ geldt nog steeds als waardige referentie voor het creëren van hitgevoelige elektropopmuziek.

Toen ze na de split van Yazooo in 1983 aan een solocarrière begon, bleven de hits van Alison Moyet zich verder opstapelen. Onder meer ‘Love Resurrection’, ‘All Cried Out’ en ‘Is This Love?’ behoren tot het collectieve geheugen van elke popliefhebber.

Vorig jaar trok ze na een hiatus van 5 jaar opnieuw de studio in voor de opname van elf nieuwe, zelfgecomponeerde nummers. De nummers op het nieuwe album variëren tussen pop, lounge, R&B en elektronica.

Daarmee ziet het voorlopige programma er als volgt uit:

Vrijdag 1 augustus: Moya, Puggy, Simple Minds, Dirk Stoops.

Zaterdag 2 augustus: Nina Nesbitt, School Is Cool, De Jeugd Van Tegenwoordig, Arsenal, Madness, Goose, DJ Murdock.

Zondag 3 augustus:Slongs Dievanongs, Urbanus & De Fanfaar, Umberto Tozzi, Alison Moyet, Ozark Henry, The Jacksons.

Info en tickets: www.suikerrock.be.

http://www.suikerrock.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in