Genk On Stage pakt uit met Boy George

Het gratis stadsfestival Genk On Stage pakt vandaag uit met een headliner van formaat. Op vrijdag 27 juni komt Boy George naar Genk voor een exclusief optreden. Daarmee is de allereerste internationale headliner voor Genk On Stage 2014 bekend.

Gisteren stond de Brit nog in een gevulde Ancienne Belgique in Brussel. De flamboyante frontman van Culture Club komt in juni zijn nieuwste album ‘This Is What I Do’ voorstellen op de Main Stage van Genk On Stage. Het is het enige festival dat de Britse artiest deze zomer in België aandoet.

De inmiddels 52-jarige excentrieke zanger is weer helemaal in topvorm. De laatste tijd was hij vooral actief als dj en een graag geziene gast in de roddelpers, maar tegenwoordig heeft hij de draad als solomuzikant weer opgepikt. In oktober 2013 verscheen ‘This Is What I Do’, zijn eerste soloplaat sinds achttien jaar. De prestigieuze Britse krant The Guardian noemde het ‘de comeback van het jaar’. Met de eerste single ‘King of Everything’ scheert Boy George alvast hoge toppen en laat hij een nieuw stemgeluid horen.

Boy George is al jaren een gevestigde waarde in het muzieklandschap. In de jaren 80 scoorde hij in de New Romantics-periode met zijn populaire groep Culture Club enkele wereldhits. ‘Karma Chameleon’ en ‘Do You Really Want To Hurt Me’ zijn evergreens van het puurste soort waarvan miljoenen exemplaren over de toonbank vlogen.

Ook solo gaat de androgyne zanger al even mee: nummers als ‘The Crying Game’ en ‘Everything I Own’ behoren tot enkele van zijn sterkste songs in zijn repertoire. In 2010 werd Boy George uitgenodigd door topproducer Mark Ronson om de vocals te verzorgen voor ‘Somebody To Love Me’. Hierdoor kwam Boy George weer in de schijnwerpers en leerden jongeren de flamboyante zanger kennen via de alternatieve radiozenders.

Meer namen worden volgende week aan de affiche toegevoegd.

Genk On Stage vindt plaats van 27 t/m 29 juni in hartje Genk en is gratis toegankelijk. Alle info: www.genkonstage.be.

http://www.genkonstage.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Culture Club viert dertigste verjaardag

In 2011 zal het dertig jaar geleden zijn dat...

Het leven van Boy George wordt een TV-drama

De voormalig voorman van de Culture Club is het...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in