Hey, Leuven Jazz is bezig!

Voor al diegenen die dachten dat het Brabantse studentenbastion in een permanente culturele winterslaap verkeert: think again. Leuven Jazz – een amalgaam van muziek, film, expo’s en meer, georganiseerd door cultuurcentrum 30CC – werd gisteren geopend en komt vanaf vandaag op stoom.

Opvallend is dus vooral dat verschillende spelers de handen in elkaar geslagen hebben om te zorgen voor een divers en avontuurlijk programma. Je kan daarvoor terecht bij vaste waarden als 30CC en Het Depot, maar net zo goed in Museum M, Cinema Zed, de Bib van Leuven en een handvol cafés verdeeld over de stad.

Bij de blikvangers zitten Jef Neve (vanavond), die een heleboel goed volk uitnodigt, en pianist Robert Glasper (morgen), die er als geen ander in geslaagd is om jazz en hedendaagse pop samen te brengen in een lekker weghappende cocktail. Ook jongere bands als Sheldon Siegel (het improvisatietrio met Gerard Herman, die tentoonstelt in Museum M) en Nordmann, volgende week in de finale van Humo’s Rock Rally, zijn aanwezig.

Maar er is dus nog veel meer: Radio Scorpio organiseert een en ander, er staan films op het programma voor jong en oud en er wordt gejamd naast Fonske op het Rector de Somerplein. Vergeet tenslotte ook niet om eens een kijkje te gaan nemen naar de tekeningen van Pieter Fannes of de collectie van jazzfan Pierre Mommens. Alle info is te vinden op DE WEBSITE.

http://www.leuvenjazz.be/nl/programma

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

Leuven Jazz 2021 (19-28 maart) :: Overgangseditie in stijl

Het vorige Leuven Jazz Festival was een van de...

Jef Neve :: Mysterium

Met een bescheiden blaasorkest, een brede greep in jazzgenres...

JAZZ MIDDELHEIM: Jef Neve :: ”Dit is een terugkeer naar de jazz”

Het is een half jaartje later dan oorspronkelijk voorzien,...

Pukkelpop 2019 :: Subtiel als een colonne bulldozers

Geen wereldbeker voetbal, een hittegolf die slechts een vage...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in