De dEUS in Mauro

In 2004 vervangt Mauro Craig Ward als tweede gitarist bij dEUS, met wie hij meteen Pocket Revolution opneemt. Zijn muzikale invloed is in enkele nummers duidelijk te horen. Ook live is hij een grote aanwinst voor de band. Was zijn aansluiting bij dEUS ook zo’n spontane keuze? Het antwoord is ja.

“De rest van de band vroeg mij om mee te spelen tijdens audities en mijn mening te geven omdat er anders een leegte zou zijn. Er kwam ook ander volk proberen, maar dat werd niets. Tom vroeg mij om in te springen voor een tournee die was geboekt. Ik heb met veel plezier toegezegd. Die eerste tour veel reuzegoed mee. Ik kende de jongens dan ook al langer en stond al dicht bij Tom.”

“Toen Tom mij naar mijn plannen voor het daaropvolgende jaar vroeg, zei ik ‘Maar gij gaat toch niemand beter vinden dan mezelf: niemand die jullie en de muziek zo goed kent’.” En zo was dat. Alsof in het boek van de Belpop al stond geschreven dat het zo moest lopen. Met dEUS neemt Pawlowski Vantage Point (2008), Keep You Close (2011) en Following Sea (2012) op en gaat hij mee op tour. Er moet toch een verschil zijn tussen zijn projecten en een goed geoliede (hit)machine als dEUS? “Ik ben van mening dat als een muzikant zich ergens voor engageert, die het gewoon moet doen”, zegt Mauro duidelijk. “Ik doe bij dEUS wat ik echt wil. Ik heb geen enkel optreden gespeeld waarvan ik dacht: nu ga ik minder mijn best doen. Maar het is niet alsof dEUS mijn leven heeft veranderd.”

En tussen de opnames en tournees met dEUS blijft Mauro niet stilzitten. Hij engageert zich in The Love Substitues, tast verder de grenzen af met onder meer Othin Spake en trekt in 2008 op tournee door Vlaanderen met dichter Ramsey Nasr. “Ik heb toen ook heel wat muziek geschreven, die ik later gebruikte bij bijvoorbeeld Gruppo di Pawlowski en Hitsville Drunks. De eeuwwisseling was een heel productieve periode. Is zo’n lange tournee met dEUS een zegen of vloek? Je hebt veel tijd op tour jong. Ik heb in die tijd ook mijn dichtbundel (uit 2008) geschreven. Thuis is er altijd iets te doen, op tournee kan je ofwel niets doen, ofwel toch veel schrijven. Dat heb ik dan maar gedaan tijdens dEUS-tournees en de Ultima Vez-theatertournee (met Wim Vandekeybus, lh).”

http://www.mauroworld.com
V2
Beeld:
Geert Vandepoele

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

dEUS

Concerttips September 2021

Een nieuwe concertagenda, wie had dat nog kunnen denken?...

Mauro Pawlowski :: ”Fucking hell dat klinkt goed. We kunnen gaan zuipen!”

Dan toch nog eens pop. Na twintig jaar vol...

Pukkelpop 2021 gaat ervoor met Editors, Liam Gallagher, Underworld en meer!

Het wachten is voorbij.  Van 19 t/m 22 augustus...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in