Acteur en regisseur Harold Ramis (69) overleden

Acteur en regisseur Harold Ramis is overleden. Hij was 69 en leed al enkele jaren aan de zeldzame auto-immuunziekte systeemvasculitis.

Ramis begon zijn carrière in Chicago, waar hij deel uitmaakte van de improvisatiegroep Second City. Hier werkte hij voor het eerst samen met onder andere John Belushi en Bill Murray. Eind jaren zeventig maakte hij, samen met deze collega’s, de overstap naar de bioscoop. Hij schreef het scenario voor het immense populaire National Lampoon’s Animal House en debuteerde als regisseur met Caddyshack. De jaren tachtig waren zijn hoogdagen: hij schreef het scenario en acteerde in o.a. Stripes en de twee Ghostbusters. In de jaren negentig was zijn output iets wisselvalliger, maar hij regisseerde wel nog één absolute klassieker: Groundhog Day. Na het tweeluik Analyze This en Analyze That werkte hij slechts sporadisch. Hij regisseerde enkele afleveringen van de Amerikaanse versie van The Office en maakte zijn laatste film met het onfortuinlijke Year One.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in