Groote Gencker Muziekquiz op zaterdag 10 mei

De eerste Groote Gencker Muziekquiez van zaterdag 10 mei in Rondpunt 26 focust op de rijke muziekgeschiedenis van de stad Genk. Alles komt aan bod: de ‘grote’ concerten in de Limburghal in de jaren ’80, undergroundfestivals, bekende muzikanten uit Genk tot bekende albums en songs van bands die een of andere link met Genk hebben. De quiz is zo opgevat dat zowel Genkenaren als niet-Limburgers, en zowel muziekfreaks als occasionele luisteraars kunnen meedoen.

Beastie Boys

Genk heeft een rijke muziektraditie. In de jaren ’80 was de Limburghal heel vaak het toneel voor optredens van echte topbands. Deep Purple, Beastie Boys, Sting, Dire Straits: het zijn maar enkele van de internationale sterren die in Genk concerteerden. Een traditie die werd voortgezet door Genk On Stage en C-Mine. Maar de klemtoon ligt niet alleen op de grote sterren: ook Belgische, Vlaamse, Limburgse en Genkse bands vormen het onderwerp van de quiz, op voorwaarde dat er een aantoonbare link met Genk is. Maar de Groote Gencker Muziekquiz is niet enkel een trip richting verleden. Ook bands, concerten, festivals en muziekevents van nu staan in de spotlights.

De Groote Gencker Muziekquiz vindt plaats op zaterdag 10 mei vanaf 19u in Rondpunt 26 in Genk. Deelnemen kost 10 euro per team dat uit 2 tot 4 leden mag bestaan. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via grootegenckermuziekquiz@gmail.com.

Meer info: http://www.facebook.com/grootegenckermuziekquiz.

http://www.facebook.com/grootegenckermuziekquiz

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in