Katy B kleurt 2014 rood

Na haar dansfeestje op Pukkelpop en enkele losgelaten singles eerder dit jaar, heeft een van onze favoriete rossen eindelijk details bekendgemaakt over haar nieuwe plaat. Little Red wordt de opvolger van On A Mission uit 2011.

Met On A Mission debuteerde Kathleen Brien in de slipstream van de post-dub step à la James Blake. Het is nog steeds een van de beste popplaten van de afgelopen jaren waarin ze die dubstep mixte met een onwaarschijnlijke catchiness en dansvloermelancholie. Sindsdien heeft ze naam en faam gemaakt met singles als “On A Mission”, “Lights On” en “Broken Record”. Het leverde haar diverse prestigieuze nominaties op, waaronder een voor de Mercury Prize.

De afgelopen maanden vertoefde ze vaak op Ibiza, en in plaats van Magnetic Man heeft ze nu hitleverancier Guy Chambers aangezocht om mee songs te schrijven. Little Red belooft dus een koerswijziging. Dat bevestigden “What Love Is Made Of”, “Aaliyah” (met Jessie Ware) en recentste single “5AM” al. Weg van de dubstep richting club en pop, zoals op de Danger-ep. Op Pukkelpop werden R & B, trance en drum ’n bass mee in de blender gegooid. Ook inhoudelijk laat Little Red een evolutie horen, beweert Brien: “I think this album has a bit more experience. My relationships have got more serious, I’ve moved out of my parents’ house, I’m dealing with issues on my own. My friends are all going through that transition as well — those questions you ask of yourself as an adult.”

Benieuwd of zij in 2014 weer de lat voor alle popalbums legt. Antwoord terug te vinden op iTunes of in een, stel je voor, platenzaak op 31 januari.

Little Red:

 1. Next Thing
 2. 5AM
 3. Aaliyah (feat Jessie Ware)
 4. Wicked Love
 5. Crying For No Reason
 6. I Like You
 7. All My Loving
 8. Tumbling Down
 9. Blue Eyes
 10. Saphire Blue
 11. Stay Down
 12. What Love Is Made Of

SAM:

http://www.katybofficial.com/‎
Universal

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in