Portishead opperhoofd cureert Sonic City

De zwarte kubus van Vlasvegas barst weer open. Of iets minder lynchiaans: De Kreun in Kortrijk heeft de affiche van Sonic City bekendgemaakt. Curator van dienst is dit jaar Geoff Barrow, bekend van Portishead en de krauty electroband Beak>.

Barrow dwong de journaille halfweg de jaren ’90 om het etiket ’triphop’ te bedenken en slaagt er nu wonderwel in om van Kortrijk één weekend lang de muzikale hoofdstad van het land te maken. Waar anders kun je op 30 november en 1 december terecht voor de scheve electronica van Dirty Beaches? Op het trouwfeest van uw nicht? Neen, want uw nicht heeft misschien nog vakantiewerk gedaan in de Delhaize met de zus van Danny Mommens, maar dat wilt nog niet zeggen dat pakweg Savages snedige retropostpunk komen spelen op haar trouwreceptie. Alhoewel we haar openingsdans op de neogregoriaanse drones van Om wel hadden willen zien.

Met Haxan Cloak en Forest Swords brengt Barrow ook nog een vette portie donkere Britse electronica mee. “En binnenkort maken we nog geweldige namen bekend,” zegt hij. De schrijver van onderkoelde Portishead classics zoals ‘Glorybox’ en ‘Machine Gun’ laat ook nog aan De Morgen weten dat hij niet lang hoefde na te denken over het voorstel van Sonic City. “Al Was het maar om mijn muzieksmaak aan anderen te kunnen opdringen,” grapt hij. “Het curatorschap is ook geen onzin gebleken: Sonic City gaf me echt carte blanche om te vragen wie ik wou, al heb ik erover gewaakt dat het niet alleen een onderonsje van vrienden werd, maar een evenwichtige affiche.”

Wij zijn alvast verkocht (sorry Wouter en Sandra, maak er een prachtige dag van, maar we zien jullie dan wel met kerstmis). SonicCity gaat door in de Kreun op 30/11 en 1/12. www.soniccity.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Forest Swords :: The Low

U zoekt nog een soundtrack voor bij uw nachtmerrie?...

Philip Selway

BEST OF : Portishead

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Het beste van Pukkelpop volgens enola (1998 – 2018)

Voor een laatste keer vloeken deze zomer. Nog één...

Jehnny Beth :: To Love Is to Live

Op de hoes: Jehnny Beth met een staalharde blik...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in