Dennis Farina (69) overleden

Herkenbare karakterkop en bijrolacteur Dennis Farina liet het leven op 69-jarige leeftijd na een bloedklonter in de longen.

Farina was onder andere te zien in Code Of Silence, Striking Distance, Get Shorty, Out Of Sight, Saving Private Ryan en Midnight Run. Farina rolde zeer laat in het acteervak, want hij had eerder achttien jaar dienst gedaan als politieagent. Dat veranderde toen hij regisseur Michael Mann ontmoette als adviseur op de set van Thief. Farina zag het wel zitten om eens voor de camera te kruipen en bleek daar succesvol in. De man met de grijze haardos en opvallende snor werd in zijn loopbaan gecast door grootheden als Steven Spielberg en Steven Soderbergh.

Farina was ook te zien op televisie in series als Law & Order, Luck en het recente New Girl. Farina was een meester in intimiderende acteerprestaties, maar steeds met een luchtige knipoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in