En daar is Sigur R贸s alweer

Kveikur; zo zal die al even aangekondigde zevende plaat van Sigur R贸s dus heten. Voor het eerst als trio opgenomen, zal die een “agressiever” geluid laten horen dan de slaapkamerambient van voorganger Valtari. Op 17 juni weten we hoe dat klinkt, een eerste nummer is met “Brennisteinn” nu al te vinden op YouTube.

De lange pauze die tussen Me冒 su冒 I eyrum vi冒 spilum endalaust en Valtari werd ingelast, is ondertussen duidelijk verteerd; want net geen jaar na die laatste plaat zal Sigur R贸s alweer een nieuw maaksel op de wereld loslaten. Dat wisten we al even, maar nu zijn er meer details vrijgegeven.

Dat dat Kveikur de eerste plaat is die de groep als trio heeft opgenomen, bijvoorbeeld, nu multi-instrumentalist Kjartan Sveinsson er definitief is uitgestapt. En dat de plaat zal verschijnen op het XL label, waar ook Radiohead en Beck eerder al onderdak vonden, nu hun contract met EMI is uitgediend. En vooral: dat we deze keer geen ambient moeten verwachten, maar een steviger, “agressiever” geluid. Dat viel al te horen op de recente concerten, zoals onlangs in Vorst Nationaal.

Als eerste waarschuwingsschot voor de boeg is er het nummer “Brennisteinn” — digitaal te koop als EP met extra nummers “Hryggjars煤la” en “Ofbirta” — waarvoor Andrew Huang een video heeft gemaakt:

http://www.sigur-ros.co.uk
http://www.myspace.com/sigurros

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Sigur R贸s :: 脕TTA

脕TTA. Acht. Droger kon Sigur R贸s zijn, welja, achtste...

BEST OF :: Sigur R贸s

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Sigur R贸s :: Odin’s Raven Magic

Opgelet, Odin's Raven Magic is geen standaard Sigur R贸s-album,...

Sigur R贸s :: 1 oktober 2017, Vorst Nationaal

De laatste plaat dateert alweer van vier jaar geleden,...

Sigur Ros

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in