Absolutely Free Festival pakt uit met eerste namen

Op 2 en 3 augustus vindt er op de terreinen van het Genkse C-mine opnieuw een editie plaats van het Absolutely Free Festival. Programmagewijs tillen de organisatoren alvast een eerste tipje van de sluier. De Britse shoegaze-sensatie TOY, het Waalse Paon en de Limburgse vedetten van Reiziger en The Sha-La-Lee’s zakken tijdens het eerste weekend van augustus af naar Genk.

TOY verenigt Britse psychedelica en shoegaze met oer-Duitse krautrock en brengt reverb gedrenkte gitaren, lijzige vocalen en melodieuze synths, alles strak in het gareel gehouden door gortdroge ritmes. Met haar uitstekende debuutplaat en zinderende concerten is de band in eigen land ondertussen al uitgegroeid tot een hype van middelgroot formaat.

PAON is de gloednieuwe band rond Ben Bailleux-Beynon (The Tellers) en Aurelio Mattern (Lucy Lucy) en grossiert in vlot meezingbare popsongs die refereren aan het beste dat men aan de overkant van het kanaal uit zijn snaren weet te plukken.

Niemand die het geluid van de alternative 90’s zo goed weet te vatten als Reiziger. Jarenlang getwijfeld tussen underground en mainstream, maar net daarom zelfs op Europese schaal uitgegroeid tot een legende in pocketformaat. Na elf jaar afwezigheid bracht 2013 een gloednieuwe plaat (Kodiak Station!) en een reeks fantastische concerten.

Voor wie de combinatie ‘Marshall – Gibson – Pils’ gelijkstaat aan vlekken ter hoogte van het heilige kruis is er The Sha-La-Lee’s! Cedric Maes (The Sore Losers), Dave Schroyen (Millionaire, Evil Superstars) en compagnions de route Toon Aerts en Christophe Vaes schotelen u een potje psychedelische rock ‘n roll van de meest vettige soort voor.

AFF blijft een tweedaags en gratis festival dat focust op nieuwe, te ontdekken muziek. Terwijl dag 1 met DJ-sets van (inter)nationale beatbakkers een dansfeest van alternatief allooi wordt, biedt dag 2 plaats aan alternatievere indie-genres. Uiteraard krijgt ook ecologie via een reeks opmerkelijke acties als vanouds een prominente plek in de schijnwerpers.

Meer (binnen- en buitenlandse) namen worden binnenkort aangekondigd. Alle info: www.kissmyaff.be.

http://www.kissmyaff.be
https://www.facebook.com/AbsolutelyFreeFestival?ref=ts&fref=ts

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in