Twisted Sister, Within Temptation en meer naar Graspop

Twisted Sister, Within Temptation, Udo, Heaven Shall Burn, Overkill en nog een handvol namen zijn vandaag aan de affiche van de Graspop Metal Meeting in Dessel toegevoegd. De organisatie geeft intussen mee dat er nog een lange weg af te leggen is alvorens de affiche afgerond kan worden, maar de dagindeling raakt inmiddels toch aardig gevuld.

Vorig jaar zette Twisted Sister voor het eerst in dertig jaar voet op Belgische bodem. Dit jaar wordt de eerste festivaldag, vrijdag 28 juni, afgesloten door de flamboyante frontman Dee Snider en diens gevolg. Ook Within Temptation is opnieuw van de partij. Net als voor GMM begon ook voor deze Nederlanders alles in 1996. Door de jaren heen onderging de band een ongelooflijke metamorfose en vandaag behoren ze tot de absolute wereldtop in muziekland. De band vierde eind 2012 zijn 15de verjaardag met een spectaculaire show in het Antwerpse Sportpaleis en kreeg ook moeiteloos het publiek van Rock Werchter en Pukkelpop al mee.

Andere nieuwe namen zijn Udo, Heaven Shall Burn, Overkill, Heathen, The Ghost Inside, Asking Alexandria, Sylosis en Voodoo Six, waarmee de dagindeling er voorlopig als volgt uitziet:

Vrijdag 28 juni: Twisted Sister, Korn, Kreator, Coal Chamber, Mayhem, Dark Funeral, Katatonia, Heathen, Entombed, Unleashed, Asking Alexandria, Varg, Veil of Maya, In This Moment

Zaterdag 29 juni: Slipknot, Within Temptation, Bullet for My Valentine, Saxon, Down, Heaven Shall Burn, The Devil Wears Prada, Udo, Overkill, Absu, Caliban, Lock Up, Aura Noir, Brainstorm, Amaranthe, Dunderbeist, Between the Buried and Me, Sylosis, After the Burial, Hacktivist

Zondag 30 juni: Iron Maiden, In Flames, King Diamond, Stone Sour, Testament, Parkway Drive, Epica, Hellyeah, Ghost, God Seed, Moonspell, The Ghost Inside, Deez Nuts, The Sword, Clutch, Winterfylleth, Every Time I Die, Red Fang, Bullet, Heaven’s Basement, Voodoo Six

Info en tickets: www.graspop.be.

http://www.graspop.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in