Het einde van The Mars Volta

We hadden het moeten zien aankomen. Een paar uur geleden stuurde The Mars Volta-zanger Cedric Bixler-Zavala een reeks tweets het zwerk in, waarin hij aankondigde dat de psychedelische progpunkband ermee ophoudt. In september vorig jaar had de band al aangekondigd dat ze een pauze inlasten, maar nu komt het nieuws dat de stekker er volledig wordt uitgetrokken.

Opgestaan uit de resten van de legendarische postpunkband At The Drive-In, grossierde The Mars Volta een hoogst eigenzinnige mix tussen punk, prog, jazz, latin en psychedelica. Debuut De-Loused In The Comatorium uit 2003 veroorzaakte een aardbeving in de alternatieve muziekwereld, en bleek voor velen één van de beste platen van het voorbije decennium. Gaandeweg raakte de band echter meer in de grip van de eigenzinnigheden van gitarist/componist/producer Omar Rodriguez-Lopez, dat resulteerde in een enorme resem personeelswissels, en een reeks platen die zwalpten tussen genialiteit en stuurloosheid. Niemand kan echter ontkennen dat The Mars Volta één van de meest avontuurlijke en creatieve bands van de afgelopen jaren was.

Maar niet getreurd! Omar Rodriguez-Lopez heeft na zijn uitgebreide solo-capriolen nog een resem andere projecten onder zijn hoede, en Bixler-Zavala richtte zopas een nieuwe band Bosnian Rainbows op. En voor de nostalgici onder ons: At The Drive-In kondigde vorig jaar een reünie aan, dus met enige hoop kunnen we duo met de legendarische afro’s nog samen aan het werk zien

De tweets van Cedric Bixler-Zavalan in één monoloog:

Thank u 2 all VOLTA fans u deserved more especially after the way u rooted for us on this album. I tried my hardest to keep it going. But Bosnian Rainbows was what we all got instead. I can’t sit here and pretend any more. I no longer am a member of Mars Volta. I honestly thank all of you for buying our records and coming to our shows. You guys were a blast to play in front of. We could never had done it with out you. My dream was to get us to the point were Jon Theodore and Ikey Owens came back but sadly it’s over. Thank u a million times over for ever giving a fuck about our band. For the record I tried my hardest to get a full scale North American tour going for Noctourniquet but Omar did not want to. I guess a break from mars volta means starting another band and ignoring all the support the fans gave us. I tried my hardest guys. All I can do is move forward with my music and just be happy that mars volta ever happened at all. God Damn we had a blast. Thank u again. I just feel really guilty for not even really saying the truth because a hiatus is just an insult to the fans. To all our fans all over the world thank you for giving a fuck. You all ruled!

http://www.themarsvolta.com/

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

The Mars Volta

The Mars Volta :: The Mars Volta

'Geen gedoe'. Wie had gedacht dat we die omschrijving...

The Mars Volta :: Blacklight Shine

In de zomerstorm van reünies worden we deze keer...

Radiohead :: Idioteque (Live in Oxford)

“We’re not scaremongering, this is really happening” zong Thom...

At The Drive In :: Quarantined

R.E.M. komt dezer dagen terug de hitlijsten in, maar...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in