Vlaamse festivals houden het voor bekeken

Het gaat niet goed met de Vlaamse festivalwereld. Op korte tijd houden immers een aantal festivals het voor bekeken. Na het M’Eire Morough folkfestival in Dendermonde eerder deze week trekken nu ook het Opwijkse pOpwijk en het Tiense tributefestival Rock Aflaat de stekker eruit.

Het nieuws over het stopzetten van M’Eire Morough kon u eerder deze week al lezen bij ons, enkele dagen later lanceren twee andere Vlaamse muziekfestivals hun bericht over de stopzetting van hun activiteiten.

“Vzw pOpwijk moet met heel veen pijn in het hart aankondigen dat ons kindje, pOpwijk, na negen succesvolle jaren begraven zal worden”, zo staat er te lezen op de website van het festival. De ploeg blijft voor de volle 100% achter dit project staan maar voelt zich enorm benadeeld door de huidige burgemeester, diens schepen van cultuur en vzw Flight 90. Er waren echter al plannen gesmeed voor de komende editie: opties met artiesten als Gers Pardoel, The Scabs en Lady Linn waren reeds ondertekend en bovendien zou het tweede podium nieuw leven ingeblazen worden met enkel Opwijkse groepen. Die plannen worden nu teniet gedaan doordat de festivalorganisatie in een wurggreep gehouden wordt door eerder genoemde instanties en daardoor een verdere uitbouw van het gratis festival onmogelijk wordt. pOpwijk ontving over de voorbije 9 jaren zo’n 45.000 bezoekers. Het volledige statement van de organisatie lees je op www.popwijk.be.

Ook in Tienen wordt een festival aan de kapstok gehangen. Ondanks een geplande verhuis naar Zaal Manege, stopt het Tiense muziekfestival Rock Aflaat ermee. “In crisistijden haakten vele sponsoren af , waardoor het een onmogelijke taak werd om nog een goed georganiseerd festival te organiseren. Een gratis festival is vandaag niet meer houdbaar en daarom werd er gekozen om het festival te annuleren. We willen een financiele kater vermijden en dan leek een annulatie de meest geschikte oplossing”, klinkt het. “We willen tenslotte iedereen bedanken die ermee voor zorgden dat Rock Aflaat 4 succesvolle edities heeft gekend”, besluiten ze daar.

http://www.popwijk.be
http://www.rockaflaat.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in