Sinéad O’Connor tekent voor More Music

Music In Mind ‘Festival of Imaginative Music’ is dood. Leve More Music! Met dit nieuwe project tekenen Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw Brugge vanaf 2013 voor een nieuwe coproductie, die verder bouwt op hetzelfde eigenzinnige elan. More Music wordt een boeiende ontmoeting op het raakpunt van – op het eerste gehoor – uiteenlopende muzikale werelden. Een gebald en atmosferisch totaalconcept dat de bezoeker meeneemt op een avontuurlijke muzikale trip van singer-songwriter over spoken word-performers tot elektronica of ambitieuze multimediale projecten.

Met Ryodi Ikeda, Goran Bregovic en Sinéad O’Connor staan alvast 3 aantrekkelijke headliners klaar. De wereldbekende Japanse multimediakunstenaar Ryodi Ikeda komt met zijn jongste productie “Superstition” naar België. “Superstition” houdt opnieuw het midden tussen beeldende kunst, klankkunst en performance. De term ‘vernieuwend’ wordt na het ervaren van Ikeda’s messcherpe projecten niet langer licht gebruikt.

De opzwepende en tegelijk erg intense muziek van Goran Bregovic ademt de natuur en volksaard van de Balkan. Bregovic verwierf vooral bekendheid met zijn soundtracks voor de films van regisseur Emir Kusturica. In het najaar van 2013 presenteert Bregovic met zijn Wedding And Funeral Orchestra een persoonlijke versie van Orfeo. Orfeo di Bregovic wordt een origineel werk met muziek die varieert van enthousiast tot waanzinnig dansbaar en met een minimum aan decor en kostuums. Speciaal voor More Music brengt hij een premièreconcert dat put uit zijn nieuwe album ‘Champagne For Gypsies’, aangevuld met enkele voorproefjes uit deze Orfeo.

Ook de Ierse Sinéad O’Connor, bekend van wereldhit ‘Nothing Compares 2 U”, zakt af naar Brugge. Na een paar wisselvallige platen en persoonlijke problemen is O’Connor goed terug met het studioalbum ‘How About I Be Me (And You Be You)’. Een popplaat waarmee La Connor nog steeds tot de verbeelding spreekt. Met ‘The Crazy Baldhead’-tour verwijst Sinéad met zalige zelfspot naar het uitsmeren van haar persoonlijke problemen in de pers. Op 13 april houdt Sinead O’Connor halt in Brugge. Samen met zes muzikanten brengt ze haar songs unplugged naar de fans!

More Music is er op 13 april. Alle info: www.cactusmusic.be.

http://www.cactusmusic.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in