Doek valt over M’Eire Morough

De voorbije jaren is het M’Eire Morough Folkfestival in Dendermonde een vaste waarde geworden in het uitgebreide zomerse aanbod van activiteiten in en rond Dendermonde. Van een bescheiden evenement in 2003 is het langzaam uitgegroeid tot een tweedaags muziekfestival dat steevast kon rekenen op enkele duizenden bezoekers. Vorige zomer vierde het festival nog feestelijk de tiende editie. Nu blijkt dat deze tiende editie ook de laatste is geweest.

Er komt dus geen elfde editie dit jaar. Het risico op regen tijdens M’Eire Morough is te groot. Het evenement is heel erg weergevoelig en een grote publieksopkomst is nodig om de investeringen in tenten, licht en geluid, artiesten enz… terug te verdienen. Mocht er een jaar komen dat het tijdens de zaterdag een hele dag regent, dan zal de festivalorganisatie niet langer de keuze hebben om te stoppen, dan zal het van moeten zijn.

Ook de steeds groter wordende administratie die rond het festival draait, zorgt ervoor dat de sleur dikwijls groter wordt dan het plezier. Daarom hebben de organisatoren nu beslist om er na tien geweldige jaren en een fantastische feesteditie vorig jaar, een punt achter te zetten. De organisatie zal echter met hetzelfde enthousiasme als voorheen activiteiten – met de voornaamste focus op folk, Ierland en Schotland – blijven organisaren, zij het op kleinere schaal.

http://www.folkdendermonde.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in