UPDATE: Yup, tien jaar Postal Service wordt gevierd met comeback

Euh, wablief? Jawel: Postal Service — het project van Ben Gibbard en Jimmy Tamborello dat indietronica naar de massa bracht — zou dan toch aan een tweede leven beginnen. Dat blijkt toch uit de website www.postalservicemusic.net dat de droge mededeling “Postal Service 2013” de wereld instuurt.

Het is moeilijk om de impact van Give Up, dat debuut van Postal Service uit 2003, te onderschatten. Gegroeid uit een gastbijdrage van Ben Gibbard aan het bejubelde Life Is Full Of Possibilities van Tamborello’s Dntel, sloeg de dromerige indiepop met beats van het duo de brug naar de popmainstream. Zeker in de Verenigde Staten werden onverhoopt grote zalen uitverkocht. Niet moeilijk dan ook dat het geluid doorsijpelde naar de mainstream; iets waar bijvoorbeeld Owl City hoge ogen mee gooide.

En toch bleef het bij die ene plaat. Gibbard concentreerde zich op hoofdbezigheid Death Cab For Cutie, Tamborello reserveerde zijn beats voor Dntel. Nog vorig jaar werd alle hoop op een nieuwe plaat door de heren de kop in gedrukt met een resoluut “niemand gebruikt de post nog.” Maar nu dus wel een nieuwe website lanceren.

Geen plaat, dus optredens dan maar? Het internet borrelt naar gewoonlijk van de geruchten en speculaties. Meest hardnekkige: het erg belangrijke Coachellafestival — dat steevast uitpakt met klappers, zoals vorig jaar nog het Tupachologram — staat op het punt zijn line-up bekend te maken, en dus!

Dus? Dat wij niet meer weten dan u nu: er is een website, die kondigt aan “Postal Service 2013”. We volgende gebeurtenissen op de voet, en u hoort meer van ons als er meer te melden is.

[UPDATE:] Yup, er komt een reünie van Postal Service, dat bevestigt Billboard.com. Volgende maand komt er alvast een luxe-uitgave van Give Up, en het magazine beweert ook drie verschillende bronnen te hebben die het optreden op Coachella hebben bevestigd. U mag dus beginnen dromen van festivaldata bij ons. Dromen kost niets, namelijk.

http://www.postalservicemusic.net/
Konkurrent

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Postal Service documenteert reünie

't Is al lang weer voorbij, die mooie lente...

Death Cab For Cutie maakt plannen voor nieuwe plaat

Nu Death Cab For Cutie al lang niet meer...

Dntel :: Something Always Goes Wrong/Early Works For Me If It Works For You/ Early Works For Me If It

We herinneren ons tijden dat we nachtenlang met een...

Dntel :: Dumb Luck

Zes jaar werkte perfectionist Jimmy -- Dntel -- Tamborello...

Death Cab For Cutie :: 7 maart 2006, AB

"Er is een eerste keer voor alles", grinnikt Death...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in