Suede doet aan Bloodsports

“A-hoo-hoo” nog aan toe, Suede is terug. Dat waren ze natuurlijk al sinds 2010, maar nu is het echt voor serieus, met een nieuw album en een eerste vrijgegeven track. Bloodsports, dat in maart verschijnt, bevat naar eigen zeggen “drama, melodie en lawaai”. Precies waar we hen graag voor zagen.

Het was zwoegen, zo laat het Britse vijftal weten in The Independent; misschien was het qua opnames zelfs wel hun moeilijkste plaat tot nu toe. Maar hij is afgeraakt dus; die eerste Suedeplaat in tien jaar. “Tien furieuze songs die wat mij betreft opnieuw definiëren war we voor stonden: drama, melodie, lawaai”, zegt frontman Brett Anderson.

Uit puur enthousiasme zwierde de groep vorige week maandag al een eerste song, “Barriers”, ter download te grabbel op het internet. “Niet de eerste single”, klinkt het waarschuwend. “We waren er gewoon trots genoeg op om het in de groep te smijten, en met zijn romantische polsslag vat het dat nieuwe album goed samen.” Een eerste echte single mag in februari verwacht worden en zal “It Starts And Ends With You” heten. En die albumtitel? “Bloodsports gaat over lust. Over de jacht, het eeuwige vleselijke spel dat liefde is.”
Hmm, niets nieuws onder de zon daar.

Bloodsports:

  1. Barriers
  2. Snowblind
  3. It Starts And Ends With You
  4. Sabotage
  5. For The Strangers
  6. Hit Me
  7. Sometimes I Feel Ill Float Away
  8. What Are You Not Telling me?
  9. Always
  10. Faultlines

Dat “Barriers”:

http://www.suede.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Live /s Live 2023 :: Dire Straits in strandzand

Eerst Zeebrugge, nu Antwerpen. Zou Live /s Live bij...

Suede

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Suede :: Autofiction

"De pendel slingert terug": na het wel erg Scott...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in