Eindejaarslijstje 2012 van Jurgen Dignef

  1. Ty Segall & White Fence :: Hair           De manier waarop Ty Segall & White Fence nineties indierock en seventies psychedelische rock met elkaar in harmonie bracht, valt werkelijk subliem te noemen.
  2. Roy & The Devil’s Motorcycle :: Tell It To The People           De psychedelische verrassing van het jaar kwam uit Zwitserland met Roy & The Devil’s Motorcycle, dat na een paar minder geslaagde platen tot een volwaardige speler in het genre is uitgegroeid.
  3. The Brian Jonestown Massacre :: Aufheben           Minder verrassend, maar niet minder goed was The Brian Jones Massacres Aufheben, waarmee de band een perfect evenwicht tussen het verleden en het heden bracht.
  4. Thee Oh Sees :: Carrion Crawler/The Dream EP           Met Carrion Crawler/The Dream EP blijft Thee Oh Sees naar Californische traditie goede psychedelische platen schijten. Als opvolger Putrifiers II EP niet in de top vijf prijkt, heeft dat niets te maken met de kwaliteit van de plaat, maar alles met het feit dat Thee Oh Sees een ongelofelijk productieve groep is en dat men van Thee Oh Sees minder tijd krijgt dan men nodig heeft om zijn muziek te verteren.
  5. Fence :: Fence          Ook in eigen land werd een mooie poging ondernomen om indierock met psychedelische rock te verzoenen. Ondanks een vijfde plaats in toch wel muziek die het gemiddelde Belgische niveau ver overstijgt.

Waren eveneens verdienstelijk in 2012:
6. Thee Oh Sees :: Putrifiers II EP
7. COEM :: Wave To Us On Your Way To The Top
8. Timmy’s Organism :: Raw Sewage Coq
9. Warsaw Village Band :: Nord
10. Two Gallants :: The Bloom And The Blight

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2013 van Jurgen Dignef

De crisis in Europa gaat nog altijd onverdroten verder,...

Eindejaarslijstje 2011 van Jurgen Dignef

Connan Mockasin :: Forever Dolphin Love    ...

Eindejaarslijstje 2010 van Jurgen Dignef

The Brian Jonestown Massacre :: Who Killed Sgt. Pepper?...

Eindejaarslijstje 2009 van Jurgen Dignef

Het was geen slecht muziekjaar. Mystery Girls :: Incontinopia     Overtuigingskracht tot...

Eindejaarslijstje 2008 van Jurgen Dignef

The Brian Jonestown Massacre :: My Bloody Underground Mama...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in