Killing Joke zanger AWOL

Jaz Coleman de eufemistisch uitgedrukte ‘nogal aparte’ zanger van Killing Joke is verdwenen. Over enkele weken zou de band een reeks optredens doen met The Cult en The Mission maar dat zag Jaz niet zitten en daarop besloot hij schijnbaar om onder te duiken.

De oervaders van de Britse post punk, invloedrijk op vele new wave-, metal- en industrial bands waren overeen gekomen om in september enkele shows te doen in het VK met The Cult en The Mission. Alleen, de zanger was het hier niet mee eens en niemand had rekening gehouden met zijn oberekenbare karakter. Coleman verween eerder al eens een hele tijd uit beeld omdat hij de nakende apocalyps vreesde. Toen die er niet kwam keerde hij terug uit zijn schuiloord in IJsland en ging weer muziek maken met zijn band. Tijdens zijn afzondering herschoolde hij zich wel tot componist van klassieke muziek.

Deze keer begon de situatie uit de hand te lopen toen Jaz, zonder medeweten van zijn bandmaten en management een vilein bericht postte op de facebookpagina van Killing Joke. Hij uitte in grove en niet mis te verstane woorden zijn misprijzen voor The Cult en hun muziek. De overige bandleden konden niet anders dan een verontschuldigend bericht plaatsen op FB en moesten tegelijkertijd schoorvoetend toegeven dat Coleman AWOL is. AWOL: absent without leave, ongewettigd afwezig zoals wij zouden zeggen. De tour is voorlopig nog niet afgelast maar het is natuurlijk hoogst onduidelijk of en in welke gedaante Killing Joke eraan zal deelnemen.

Wij van enola stellen voor dat moest u een spoor hebben dat kan leiden naar het vinden van dhr. Coleman u een berichtje post op de facebook pagina van Killing Joke.

http://www.killingjoke.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in