Treuren met Portugal & Duitsland

Spanje en Italië klopten de EK dromen van de Portugezen en Duitsers dus aan diggelen, jammer, jammer, jammer, voor hen toch. Wie zich een idee wil vormen van hoe diep treurnis, wanhoop en depressie erin kunnen snijden bij deze volkeren selecteerden we Requiem Laus en Black Shape Of Nexus. U weze echter gewaarschuwd, wat aanvankelijk begint als een comfortabele, gemetalliseerde, melancholie-trip kan uitmonden in een aanhoudende storm van zelfhaat.

Uit Portugal komt Requiem Laus, metalveteranen die het nog eens proberen met zwaarbeladen doom/death zoals we die kennen van de oude Paradise Lost en My Dying Bride. Gedateerd? Jazeker maar nog steeds efficiënt om een totaal gevoel van weltschmerz uit het niets op te roepen. Hier is hun recentste werk, de ep Impulse.
Black Shape Of Nexus is een groep uit Mannheim die het zo zwartgallig ziet dat ze hun recentste album Negative Black doopten en met hun loodzware sludge-riffs en drones proberen alle hoop simpelweg te verstikken. Enkel voor de meest getormenteerde zielen!

Beeld:
ap

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in