Golf van meerlingen bij Amerikaanse rockbands

De voorbije dagen kondigden zowel Stonesour als Green Day ambitieuze projecten aan. Green Day zal in de komende maanden maar liefst drie albums uitbrengen. Stonesour is iets bescheidener en houdt het op 2.

Een berichtje op Green Day’s website kondigt droogjes aan dat er drie albums aankomen. Het trio is simpelweg “¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!” getiteld. Het eerste album komt uit in september vervolgens de twee anderen in november en januari. Over de inhoud, de stijl of het mogelijke concept erachter is nog niets geweten. Je kan je wel registreren om op de hoogte te worden gehouden omtrent dit project.

Stonesour kondigde eveneens aan met een dubbel concept album bezig te zijn. Frontman Corey Taylor vertelt via de website dat “House of Gold and Bones” de titel is. Er zullen 24 songs opstaan verdeeld over twee delen waarvan het eerste in oktober zal verschijnen. Het verhaal zal verteld worden over de twee schijven en er is zelfs sprake van een stripverhaal dat het album zal vergezellen. Dat klinkt als een lekker ouderwets groot opgezet conceptalbum, leuk dat dat nog kan in deze postmoderne tijden.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in