The Tea Party: reünie, tour en dubbel live album

The Tea Party, de Canadese rockformatie niet de politieke beweging voor gelobotomiseerde Amerikanen, keert na enkele jaren inactiviteit terug op de voorgrond. Ze vieren hun reünie met een tournee door Australië en een dubbel live album dat er opgenomen zal worden.

The Tea Party

De Canadese rock heeft de wereld heel wat meer te bieden dan Nickelback of Bryan Adams, The Tea Party bijvoorbeeld. Het trio rond zanger/gitarist Jeff Martin timmerde in de jaren ’90 en 2000 goed aan de weg met een vorm van (hard)rock die tegelijkertijd niet vies was van wat avontuur noch radiovriendelijke refreinen. Hun unieke geluid werd vooral gekenmerkt door de typische warme zangstem van Martin en het frequent gebruik van oosterse klanken. Na een periode van inactiviteit als band, beginnen ze in juli weer met optreden in Australië.

Opnames van die concertreeks zullen gebundeld worden op een dubbel live album. Om de productiekosten te dekken gebruikt de band de crowfunding dienst
pledgemusic.com. Het project werd op 1 juni gelanceerd en bereikte op slechts vijf dagen tijd het vereiste minimumbedrag en dat met nog geen noot opgenomen en nog meer dan drie maanden tot de release in september. The Tea Party heeft blijkbaar nog fans die op hen zaten te wachten. Die kunnen trouwens via hetzelfde pledge-project naast het album in diverse formaten ook nog extra personal items van de band aanschaffen. Zo ben je nog niet te laat voor de drummers’ zangmicrofoon, bijvoorbeeld. Bij ieder pledgemusic.com project gaat een deeltje van de meeropbrengst naar een goed doel dat door de band gekozen werd. The Tea Party koos voor een kankerfonds omdat deze ziekte hun manager fataal werd.


Hier is nog eens ‘Oceans’ van het voorlopig laatste studio album ‘Seven Circles’ uit 2004

http://teaparty.com
http://www.facebook.com/theteapartyofficial
http://teaparty.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

The Tea Party :: Live From Australia

<The Tea Party een cultband noemen gaat te ver....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in