Dour smijt met nieuwe dansnamen

Op Dour gaan ’s nachts de beentjes los, dat weet iedereen. En ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Met een laatste greep namen, werd de affiche van De Balzaal — het woord liegt niet — afgewerkt.

Die Balzaal, dat was iets nieuws vorig jaar, maar viel zo in de smaak dat die er dit jaar opnieuw staat. Zij het dat de tent voor elektro, dubstep en drum’n’bass nu nog groter wordt, en een plek krijgt op een nieuw deel van het terrein. En natuurlijk is er nog dansmuziek naast de Balzaalgenres, en dus is er meer. Zo zullen Bloody Beetroots het festival op zondag 15 juli afsluiten van op hoofdpodium The Last Arena.

Daarnaast organiseert het festival op vrijdag 13 juli ook een R&S-label night. Daar zullen een nacht lang artiesten aantreden die iets met het legendarische Gentse dancelabel te maken hebben. Naast James Blake, Space Dimension Controller, Lone en Teengirl Fantasy wordt daar nu ook The Chain aan toegevoegd.

En waaruit bestond die greep namen dan? Even diep ademhalen, en gaan: goldFFinch, Souleance, Datsik, Figure, Subscape, Richard Colvaen, Sun Glitters, Mount Kimbie, Clark, Actress, The Chain, S.P.Y, London ElektricityDie & Breaktreden, DJ Koze, Max Cooper, Marcel Dettmann, Ben Klock, Congorock, Switch en Mumbai Science.

Dinsdag maakte de groep overigens ook een hoop nieuwe hiphopnamen bekend: Blackstar (Mos Def & Talib Kweli), DOOM, Dilated Peoples, Puppetmastaz, Roots Manuva, C2C, Dope D.O.D., Speech Debelle, Dj Kentaro, A.S.M (A State Of Mind), Orelsan, 1995, Assassin, Sexion d’Assaut, Disiz La Peste, Klub des Loosers, Seth Gueko, Pablo Andres en Dj Odilon.

http://www.dourfestival.be
http://www.dourfestival.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in