Blur doet van verzamelbox (update)

OK, er komt géén verdere Blur-reünie. Maar wie dat wil kan deze zomer nog eenmaal zijn hartje ophalen tijdens de afsluitfestiviteiten van de Olympische Spelen. Of zijn spaarvarken slachten en een zware lening aangaan, want met Blur 21 kondigt de groep wel een stevige verzamelbox aan.

Nah, niet gewoon wat reïssues van de platen met misschien een cd extras die toch dat niet zijn. Die weg had Suede al met succes genomen, dus het mocht ietsje meer zijn. Blur 21 wordt een gigantische retrospectieve box die de zeven platen van de groep verzamelt, daar vier cd’s bijzonderheden bij voegt, en drie dvd’s met onuitgebrachte opnames. Genoeg? Nah. Dat zou Oasis ook kunnen. En dus krijgt u er nóg bij: een vinylsingle van de zeldzame track “Superman” en een enorm boek interviews met de band. En oh ja: natuurlijk is elk van de zeven platen uitgebreid tot een dubbele deluxe uitgave,geremastered in de Abbey Road Studio’s door Frank Arwright onder het toeziende oog van gitarist Graham Coxon en producer Stephen Street. Wat had je gedacht, Brett Anderson?

Update: platenfirma EMI laat weten dat de dubbele deluxe heruitgaven ook telkens apart te koop zullen zijn. Er zal ook een vinylbox verschijnen waarop zes van de zeven platen (welke niet is niet gespecifieerd) als dubbel-lp zullen verschijnen, vanzelfsprekend vergezeld van een downloadcode om het bonusmateriaal van de reïssues digitaal in huis te halen. En ook deze lp’s zullen apart te koop zijn.

En wat mogen we aan exclusief onuitgegeven materiaal verwachten? Vroege versies van songs voor debuut Leisure, heel erg vroege demo’s voor “For Tomorrow” en “Beetlebum”, nooit uitgebrachte songs als “Saturday Morning” en “Hope You Find Your Suburbs” en al even nooit op plaat verschenen sessie met Bill Laswell en de legendarische sessie met Andy Partridge van XTC. Op de dvd’s staat onder andere “Live At Alexandra Palace 1994” en “Live At Wembley ‘The Singles Night’ 1999”.

Laat het een ongetwijfeld dure troost zijn voor wie het nieuws van vorige week nog niet helemaal heeft verkropt. Toen liet Damon Albarn in een interview met The Guardian immers weten dat het na de Olympische Spelen echt wel over en uit was met Blur: “Met Graham opnemen is gemakkelijk”, liet hij toen weten: “die is nog steeds elke dag muzikant. Met de twee andere gaat het iets moeilijker om de vonk terug te vonden. Optreden gaat, dat is nog steeds magisch, maar nieuwe opnames maken, invloeden uitwisselen? Dat is een pak moeilijker.”

Ook voor Gorillaz ziet het er overigens niet goed uit. Gevraagd in dat interview of hij ruzie heeft met mede-oprichter en tekenaar Jamie Hewlett klinkt het wat schutterig: “Dat klinkt nogal kinderachtig, niet? Maar dat soort dingen gebeurt. En het is jammer.” Tussen de regels valt te lezen dat Hewlett niet gelukkig was met het feit dat zijn tekeningen tijdens de laatste tour minder centraal stonden. “De muziek en de video’s werkten niet zo goed als geheel, maar ik vond het een goeie plaat dus hebben we die live gebracht”, klinkt het nog.

Geen nood echter. Albarn heeft geen zittend gat, en blijft het ene project na het andere lanceren. volgende maand verschijnt Dr. Dee — de neerslag op plaat van de opera die hij een tijd terug schreef — en ook een solocd zou in de pijplijn zitten. Wie weet of dat Blur dus ooit nog terugkomt als hij zich weer eens vijf minuten verveelt.

http://www.blur.co.uk
http://www.blur.co.uk

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Hot Chip + Blur

In Lokeren houden ze van Britpop, da's geen geheim....

Blur

Werchter Boutique 2022 :: Brel en een explosieve Frankenstein

Werchter Boutique was bijzonder snel uitverkocht na de aankondiging...

Werchter Boutique rondt affiche af met Khruangbin en Arsenal

De coronacijfers worden langzaam maar zeker teruggedrongen, de zon...

21 namen voor Rock Werchter 2021

Een uitzonderlijk Rock Werchter-weekend is voorbij. Waren er niet...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in