Neil Young en Crazy Horse nemen Amerikaanse traditionals onder handen

Het was geleden van Greendale uit 2003 en zelfs van Broken Arrow uit 1996 als je de complete line-up rekent, dat Neil Young nog eens met Crazy Horse opnam, maar in juni ligt het resultaat van een nieuwe opnamesessie in de winkel, zo meldt Rollingstone.com. Op Americana zet Dinosaur Jr. met zijn begeleidingsband aloude klassiekers uit het Amerikaanse repertoire naar zijn hand.

Ligt het aan ons, of is het volstrekt normaal dat wij aan de cantussen uit onze studententijd moeten denken bij het aanschouwen van de track list? Americana bevat immers meestal enigszins geïntoxiceerd meegebrulde klassiekers als “Tom Dooley”, “Oh Susannah” en “Clementine”. En toch. “We kennen deze songs allemaal van in de kleutertuin”, zei Neil Young op het Slamdance Film Festival begin dit jaar, “maar wij hebben ze opnieuw gearrangeerd, en nu zijn ze van ons. Op de plaat zingt een kinderkoor overigens samen met Crazy Horse.”

Waarom dat moest? Een persbericht brengt raad:”Wat deze songs bindt is dat ze een Amerika vertegenwoordigen dat dan wel niet langer bestaat, maar waarvan de emoties en scenario’s niettemin nog steeds doorklinken in dit land. En dat met even grote, of zelfs grotere, impact als tweehonderd jaar geleden. De teksten weerspiegelen dezelfde zorgen, en betekenen nog steeds even veel voor een maatschappij die economisch en cultureel door elkaar wordt geschud. En dat zeker in een verkiezingsjaar. Ze zijn nog steeds even treffend en krachtig vandaag als de dag dat ze werden geschreven.”

Phieuw. Benieuwd wat dat geeft, wanneer de plaat op 5 juni in de winkel ligt.

De tracklist:

 • Oh Susannah
 • Clementine
 • Tom Dooley
 • Gallows Pole
 • Get A Job
 • Travel On
 • High Flyin’ Bird
 • She’ll Be Comin ’Round The Mountain
 • This Land Is Your Land
 • Wayfarin’ Stranger
 • God Save The Queen
http://www.neilyoung.com
http://www.myspace.com/neilyoung
http://www.neilyoung.com

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Neil Young :: Chrome Dreams

Omdat Neil Young Chrome Dreams nu uitbrengt in zijn...

LeNoise plays Harvest (Neil Young)

Zelfs met het mes op de keel, onze laatste...

Neil Young with Crazy Horse :: Toast

De releases van nieuw werk van Neil Young volgen...

Neil Young with Crazy Horse :: Barn

De voorbije coronaperiode was voor Neil Young vooral een...

Neil Young :: Way Down In The Rust Bucket / Young Shakespeare

2021 lijkt het jaar te gaan worden dat de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in