Manic Street Preachers spelen nog één keer hun 38 singles live

De band rond James Dean Bradfield, Nicky Wire en voordat hij verdween, Richey James Edwards, het uit Wales afkomstige Manic Street Preachers gaan op langjarige pauze maar niet voordat ze nog eenmaal hun singles back cataloque op het publiek loslaten in de O2 arena in Londen volgende maand.

Overzees, en daar bedoelen we dan de Noordzee mee, kunnen de Manic Street Preachers niet verkeerd doen, bij ons is die manie echter nooit uitgebroken. Maar vraag een willekeurig iemand twee nummers van de Manics op te noemen en dan komt allicht “Motorcycle Emptiness” en “A Design For Life” voorbij. En deze twee singles zullen dan ook voorbij komen op hun ‘afscheidsconcert’ 17 december in Londen, samen met nog 36 andere singles. Die uitverkoren achtenendertig singles (wij tellen er meer in totaal) op hun laatste cd National Treasures die eind oktober uitkwam zullen integraal gespeeld gaan worden, al vroegen de mannen zich in een recent BBC interview af of ze die meer dan 3 uur spelen tot een goed einde gaan brengen. In ieder geval is er een pauze voorzien zodat ze even aan een zuurstofmasker kunnen gaan hangen, zo werd al grappend verteld.

Daarna komt er een lange break voor de band die in 1986 opgericht werd en dus dit jaar hun vijfentwintig jarig jubileum viert en gaan ze zich bezinnen op de toekomst, waarin misschien wel een hele andere richting ingeslagen wordt. Jazz kunnen we wel al wegstrepen, de mannen hebben zich daar tegen uitgesproken. In het kader van het jubileum komt er ook het fotoboek Death of a Polaroid: A Manics Family Album uit van Nicky Wire, een zelfverklaard Polaroid aficionado, die twintig jaar lang op de meest rare momenten kiekjes van de band maakte.

Manic Street Preachers spelen 17 december in een volledig uitverkochte O2 Arena in Londen. Het fotoboek, inclusief een echte Polaroid bij de limited edition, komt eind deze maand uit.

http://www.manicstreetpreachers.com
http://www.manicstreetpreachers.com
Beeld:
wannabes.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Manic Street Preachers :: The Ultra Vivid Lament

Nummer veertien voor Manic Street Preachers, en de verveling...

LOKERSE FEESTEN: Warhaus + Manic Street Preachers + dEUS + Kasabian :: 10 augustus 2018

In Lokeren koestert Feestenprogrammator Peter Daeninck al lang een...

Manic Street Preachers :: Resistance Is Futile

Just when you thought they were out, they were...

Manic Street Preachers :: 1 mei 2016, AB

"What's the point in always looking back, when all...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in