Kanye West, James Blake en Leonard Cohen kondigen nieuw werk aan

Het zijn spannende dagen in de categorie ‘aankondigingen waarmee we het dan maar moeten doen’. Noteer: Kanye West en Leonard Cohen met een album in 2012, James Blake met een ep, december 2011.

In stijgende lijn van spraakzaamheid: het Belgische label R&S Records van James Blake met “James Blake EP / Dec 2011” op hun Facebookpagina. Kanye West met “GOODMUSIC.THE ALBUM.SPRING2012” op zijn twitteraccount. En dan nog een ouderwetse mededeling van Leonard Cohen. Al blijft ook die karig met informatie.

Hiphoplegende en zelfverklaard messias Kanye West eist veruit het meeste aandacht op met zijn tweet. Hoe kan het ook anders: Watch The Throne, zijn samenwerking met Jay-Z, en My Dark Beautiful Twisted Fantasy, dat meesterwerkje uit 2010, liggen nog vers in het geheugen. Niet voor niks verzekerde hij een plaatsje in de lijst van ’s werelds meest invloedrijke personen volgens Time Magazine. Om maar te zeggen.

Maakt de omgekeerde beweging, op veel kleinere schaal: James Blake. Zijn laatste worp, het ep’tje Enough Thunder, doofde zo’n beetje de gekte rond de zelfgetitelde debuutplaat van begin dit jaar. De jonge Brit en pionier van de post-dubstep vond daarbij de singer-songwriter in zichzelf, al werd dat hem niet door iedereen in dank afgenomen. Het ep-formaat was hem alvast niet vreemd. Vorig jaar toonde hij zich heel actief met onder meer Klavierwerke EP en CMYK EP, waarbij hij nog voluit de dubstepkaart trok.

Rest dan nog oude rot Leonard Cohen. De man dénkt op zijn 77ste nog niet aan op pensioen gaan. Tien nieuwe nummers heeft de legende achter Hallelujah af. Ze verschijnen volgend jaar op Old Ideas, zoals het album gaat heten. Het was al van Dear Heather uit 2004 geleden dat de bariton werk uitbracht. Of hij gaat toeren met deze jongste, kan hij nog niet zeggen. “God willing, I never quite know whether there’s going to be a tour or not.”

http://kanyewest.com/
http://jamesblakemusic.com/;http://www.leonardcohen.com/
http://kanyewest.com/

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

Kanye West :: Donda

Kanye West is altijd al een uitgesproken en controversieel...

Ben Folds Five :: Song For The Dumped

Slechts één nieuwsbericht domineert vandaag de media: het einde...

BEST OF : Kanye West

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Kanye West ft. Travis Scott :: Wash Us In The Blood

Spijt komt altijd te laat. Vraag maar aan Koning...

Childish Gambino :: 3.15.20

Alles knettert op 03.15.20, de vierde plaat van Childish...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in