Metric zet puntjes op de i

Nieuws van het Canadese front, Metric de band die met Fantasies ineens doorbrak, heeft album nummer vijf in de steigers staan. Begin 2012 mogen we deze nog titelloze plaat verwachten. Ondertussen wordt er ook nog even een soundtrack opgenomen én wordt het remixalbum Fantasies Flashbacks voorlopig uitgesteld in verband met de brand in Londen in het Sony/Pias distributiecentrum.

Metric, de band rond Emily Haines en James Shaw, zat de afgelopen tijd in studios in Toronto en andere thuisbasis New York om aan hun nieuwste aanwinst te werken. Haines liet daar in Spin Magazine het volgende over optekenen: “Ik ben teruggegaan naar die beginjaren in New York. Gewoon rondhangen in lokale cafés, me laten inspireren door het lopen op straat en dan ’s avonds laat songs schrijven op mijn piano thuis. Alsof de laatste tien jaar in Metric nooit gebeurd waren. We hebben deze plaat aangepakt zoals we dat eigenlijk altijd doen, gewoon ons eigen ding doen, ook al is dat nog zo beangstigend. En op dit moment kunnen we dat ons ook veroorloven omdat we eindelijk onze plek hebben gevonden.” Inmiddels zouden er dertien nummers klaar zijn om afgemixt te worden en moet de plaat begin volgend jaar uitkomen.

En dan is er ook nog even een filmproject tussendoor. De band gaat samen met Howard Shore (SNL, The Lord Of The Rings, The Silence Of The Lambs, The Aviator) de muziek schrijven voor Cosmopolis, een film gebaseerd op het boek van Don DeLillo met in de hoofdrol heartthrob (is ons verteld) Robert Pattinson. Slecht nieuws is er ook, want door de brand in Londen is er een gigantische achterstand ontstaan op cd’s/vinyl en betekent dit dat de release van Fantasies Flashbacks voorlopig uitgesteld wordt tot 21 november.

http://www.ilovemetric.com/
http://www.ilovemetric.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Broken Social Scene :: Hug Of Thunder

Een pauze hoeft niet noodzakelijk een moment van herbronning...

Do Make Say Think :: Stubborn Persistent Illusions

Twintig jaar geleden bracht de Canadese band Do Make...

Broken Social Scene :: 28 mei 2017, Trix

Zeven jaar is het ondertussen geleden dat Broken Social...

DIT WAS 2012: Metric :: ”Laat ons maar bij de topchefs thuishoren”

De hele maand december blikt enola.be terug op het...

Metric :: Synthetica

Fantasie? Weg ermee. Eén plaat lang deed Metric alsof...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in