Immortal telt in België 1 track minder

We berichtten gisteren al over het postuum remix-album Immortal van Michael Jackson dat er zit aan te komen, maar vandaag moeten we daar toch een nuance aan brengen. Wat betreft de Belgische versie van de plaat dan. Wij krijgen immers een uitgave zonder het nummer “You Are Not Alone”, als gevolg van een rechtszaak omtrent plagiaat uit 2007.

In 2007 besliste een Belgische rechtbank dat “You Are Not Alone”, de monsterhit van Michael Jackson, wel degelijk een vorm van plagiaat is. R. Kelly, die het nummer schreef voor Jackson, was volgens de rechter zijn inspiratie duidelijk genoeg gaan halen bij een song uit 1993 van de gebroeders Eddy en Danny Van Passel, een songwritersduo uit Aarschot. Het betreffende lied heet “If We Can Start All Over”. De broers vertellen aan HLN dat het hen niet om het geld te doen is, maar het principe. Ter verduidelijking: we spreken over honderden miljoenen euro’s aan rechten.

Het is niet de eerste keer dat het nummer voor problemen zorgt; zowel bij de DVD Vision als bij de plaat Essential moest Sony voor een aparte Belgische versie zorgen, tot grote ergernis van de platenmaatschappij.

Naast de Queen of Pop, Madonna, heeft nu dus ook de King of Pop een aparte relatie met ons Belgenlandje. Madonna zou “Frozen” gestolen hebben van de Belgische Salvatore Acquaviva. Ook hij kreeg gelijk.

Beluister hieronder de compositie van de broers Van Passel.

http://immortal.michaeljackson.com/ROW/
http://immortal.michaeljackson.com/ROW/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Compact Disk Dummies :: Neon Fever Dream

Sciencefiction dansmuziek is al lang véél meer dan het...

Michael Jackson :: Xscape

Op zijn tweede postume plaat klinkt Michael Jackson levendiger...

Win van alles van Michael Jackson

25 jaar geleden bracht Michael Jackson Bad uit, de...

BEST OF :: Michael Jackson

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Michael Jackson krijgt eigen Love

Ooit gehoord van Love, het meest recente Beatlesalbum? Het...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in