Peter Broderick schrijft muziek voor documentaire

Vierentwintig is Peter Broderick nog maar, al doet zijn curriculum anders vermoeden. Zo speelde hij onder andere op platen van M. Ward solo, She & Him en Dolorean en ging mee op tournee met Efterklang en Laura Gibson. Ook bracht hij al een paar soloplaten uit en schreef muziek bij twee dansvoorstellingen. En na een paar kortfilms voegt hij nu ook de soundtrack bij een documentaire eraan toe.

Niet de enige telg uit de familie Broderick die muzikaal aan de weg timmert overigens. Zo speelde zus Heather ook bij bovengenoemde bands en ging ook zij de solotour op. De Amerikaan die zich een tijdje terug in Berlijn vestigde en altijd in is voor een project -zo speelde hij mee op Nils Frahms album The Bells en werkten de twee ook weer samen in kunstproject Seeljocht- heeft zich deze keer toegelegd op het schrijven van de soundtrack bij de heftige documentaire Confluence. Deze docu -over onopgeloste vermissings- en moordzaken van jonge meisjes die begin jaren tachtig rond Lewiston, Idaho plaatsvonden- komt binnenkort uit.

Broderick liet zich onlangs over het schrijven van de score uit bij het Britse Fluid Radio: “I set out to create some textural soundscapes which could compliment the building tension of the story without being too intrusive or suggestive. Days and nights, snowed in and experimenting with layers and layers of whichever instruments I had around, finding a murky atmosphere that fit with the uneasy feeling which the film gave to me”.

De tracklist van Music For Confluence:

 1. In The Valley Itself
 2. The Last Christmas
 3. We Didn’t Find Anything
 4. Some Fisherman On The Snake River
 5. We Enjoyed Life Together
 6. She Just Quit Coming To School
 7. It Wasn’t A Deer Skull
 8. What Was Found
 9. He Was Inside That Building
 10. The Person Of Interest
 11. Circumstantial Evidence
 12. Until The Person Is Apprehended
 13. Old Time

Het album is vanaf 25 november verkrijgbaar via Erased Tapes.

http://www.peterbroderick.net/
http://www.peterbroderick.net/
Beeld:
Hanne Hvattum

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Peter Broderick en Amber Arcades vervolledigen Little Waves Festival

De zalen waren reeds volzet, nu is de affiche...

Peter Broderick :: 17 februari 2017, STUK Leuven

Peter Broderick heeft vele gezichten, en in STUK wist...

Peter Broderick :: Grunewald

Peter Broderick is een van de goudhaantjes van de...

Peter Broderick :: Partners

Is Peter Broderick de Frank Zappa van de Duystermuziek?...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in