Nieuw album Brett Anderson na de zomer/Suede overweegt nieuw materiaal

Suede mag dan aan een groots reïssue-offensief bezig zijn — en laten we ook de nakende passage op Dour niet vergeten –, zanger Brett Anderson vergeet ook zijn solocarrière niet uit het oog. Op 26 september verschijnt bij EMI Black Rainbows, alweer zijn vierde soloplaat.

Het belangrijkste nieuws eerst? “No flute players, no strings, no gimmicks; just passion”, dat schrijft Anderson op zijn website. Black Rainbows vindt zijn oorsprong in een drie dagen durende jamsessie uit januari 2010, kort na het verschijnen van het intimistische Slow Attack. “Geen songs op voorhand geschreven, gewoon een bassist en drummer uitnodigen en spelen. Daarna hebben we die jams gemonteerd tot er songstructuren in zaten. ’t Wordt dus iets helemaal anders, eerder rockgericht. We luisteren naar veel avant-garde artrock als Public Image Ltd., Siouxie & The Banshees, Iggy Pop, recentere zaken als The Horrors, Sigur Rós”, liet Anderson goddeau toen optekenen.

Nu wordt dat “restless, noisy and dynamic”, aldus de zanger. “Met Wilderness en Slow Attack heb ik meer donkere paden verkend, dit is het eerste rockalbum dat ik in zes jaar heb gemaakt. Het voelde juist, nu kon ik zo’n plaat met de nodige energie benaderen en kon ik de modderige drive van de muziek tekstueel ook beantwoorden met de nodige labyrinthische vaagheid.”

Een eerste single zal te downloaden zijn vanaf 15 augustus. En voor wie zich afvraagt of dat wil zeggen dat de Suedereünie meteen een eindpunt is, kunnen we nog dit meegeven. “We gaan het zeker proberen. Ik denk dat als het gebeurt het behoorlijk zal rocken”, antwoordde Anderson onlangs op een vraag van The Independent of Suede nu nieuwe nummers zal schrijven. Al hoopt u best nog niet te hard. “There’s every possibility that no one will ever hear it. If I don’t think it’s absolutely amazing, then no one will hear it”, voegde Anderson daar in NME immers resoluut aan toe.

Suede staat half juli op Dour.

http://www.brettanderson.co.uk
http://www.brettanderson.co.uk

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Live /s Live 2023 :: Dire Straits in strandzand

Eerst Zeebrugge, nu Antwerpen. Zou Live /s Live bij...

Suede

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Suede :: Autofiction

"De pendel slingert terug": na het wel erg Scott...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in