Tiende album Red Hot Chili Peppers verschijnt in augustus

{image}I’m With You zo heet de nieuwe plaat van de Californische punk-goes-stadiumrock band Red Hot Chili Peppers, die in augustus uitkomt. Ook deze keer opgenomen met hulp van überproducer Rick Rubin.

Exit Dr Johnny Skinz’s Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head, zoals het tiende studioalbum volgens de geruchten zou gaan heten. I’m With You werd zoals verwacht opgenomen in LA en is hun eerste wapenfeit sinds ze vijf jaar geleden het tweeluik Stadium Arcadium uitbrachten. Het is tevens het vijfde album dat zonder gitaaricoon John Frusciante in elkaar gestoken werd. Hij verliet de band twee jaar geleden voor de tweede maal omdat hij de muzikale koers van de RHCP niet meer zag zitten. Op I’m With You is zijn plaats ingenomen door Josh Klinghoffer, die al eerder met de Peppers toerde.

Eerste single “The adventures of raindance Maggie” komt 18 juli uit, het album volgt 26 augustus. Halverwege augustus doet de band Japan aan, Brazilië is eind september aan de beurt. Europese data zijn er vooralsnog niet maar wie weet. Festivals genoeg aan het einde van de zomer op dit continent.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://redhotchilipeppers.com/
http://twitter.com/chilipeppers
http://redhotchilipeppers.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

16x nieuw voor Rock Werchter

Pixies komen naar Rock Werchter 2022. En Queens Of...

Peppers sluiten Rock Werchter 2022 af

Red Hot Chili Peppers komen naar Rock Werchter 2022....

Ook Red Hot Chili Peppers naar Rock Werchter 2021

Red Hot Chili Peppers komen naar Rock Werchter 2021!...

Red Hot Chili Peppers :: The Getaway

Dimitri Blankenberge & Like Mike die een soulplaat maken,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in