Incubate – het festival voor independent culture – breidt uit met camping

Zo’n twintig kilometer over de landsgrens in Tilburg vindt al jaren hét festival voor independent culture, Incubate (voorheen ZXZW) plaats. Dit jaar voor het eerst óók met kampeerplek en kunst gecreëerd door bezoekers.

Het festival dat in 2005 als ZXZW – dat ene festival in Texas was daar echter niet al te blij mee – begon richt zich op onafhankelijke cultuur. Alles van freejazz tot elektronische muziek, experimentele dans, cinema en beeldende kunst dat niet in de in Nederland zo geliefde hokjes valt te plaatsen is te verwachten op dit evenement dat van 10 tot 18 september in cafés, clubs en galeries plaatsvindt.

Namen die tot nu toe bevestigd zijn onder andere Miracle Fortress, Alexander Tucker, Health, Omar Souleyman, Baby Dee, Megafaun, The War On Drugs , Sam Amidon, Austra, Handsome Furs, Wooden Shjips, Flying Horseman, Peter Broderick en The Kids. Verder zijn er speciale filmavonden met de documentaire “We Don’t Care About Music Anyway…” (over Tokyo in al zijn facetten), Hydra Decapita (rondom de mythe die Detroitse technoact Drexciya creëerde) en NOVA The Film (DIY cultuur). Ook zullen er dit jaar weer lezingen zijn over de uiteenlopende aspecten van indiecultuur.

Voor het eerst is er een kampeerplek voorzien in de Beekse Bergen. Inderdaad U leest het goed, er kan geslapen worden “tussen” de leeuwen en apen, van waaruit er geshuttled wordt naar Tilburg.

Wie zich geroepen voelt om relevante radio, poëzie, tekeningen, kunstwerken, documentaires, animatiefilms, videoclips en dansvoorstellingen toe te voegen of een discussie wil voeren tijdens Incubate kan zich tot en met 20 juni via de website voor het Open Source programma opgeven.

De komende weken zullen er iedere donderdag nieuwe namen bekend gemaakt worden en hier vindt U antwoord op vragen als ‘hoeveel kost het bier?’ (het blijft Nederland nietwaar) en ‘ik heb een ticket voor donderdag kan ik nu ook naar het Heavy Metal Bowling?’ (bier/metal en bowlen).

Kaarten zijn er van €15/22,50 (per dag) tot €110 (Incubate premium d.w.z. inclusief Incubate en Incubated concerten). Campingtickets kosten €50 (2 dagen) en €60 (3 dagen) extra.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://incubate.org/2011/
http://twitter.com/IncubateTilburg
http://incubate.org/2011/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Incubate Festival 2014 :: 20-21 september 2014, Tilburg

Een week per jaar is Tilburg de muzikale hoofdstad...

Incubate Festival – vrijdag

Incubate is een 'Independent culture' evenement dat al een paar jaar...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in